Volle maan in Leeuw 5 februari 2023 om 19u30

Goed om te weten: de volle maan in Leeuw op 5 februari kan veel angsten en boosheid bij je oproepen. Je wordt nu gestimuleerd om de leiding over je leven te nemen en in je kracht te gaan staan. Geen excuses meer! “Je kunt veel innerlijke spanningen ervaren wanneer je een nieuwe richting wilt inslaan. Maar verandering is onvermijdelijk!”.
De volle maan op zondag 5 februari staat in het trotse teken Leeuw. Recht ertegenover staat de zon in het vernieuwende teken Waterman. Ook is er een zogenaamd T-vierkant met de planeet Uranus, dat voor de nodige onrust en spanning zorgt. Veranderingen zijn nodig! Het is tijd om de leiding over je leven te nemen en je passie te volgen. De druk wordt opgevoerd om je eigen weg te gaan, in je kracht te gaan staan en naar buiten te treden met je creativiteit. Belangrijk daarbij: je houdt géén rekening met wat anderen van je verwachten. Nu alle planeten weer direct lopen, kan alles opeens in een stroomversnelling komen.
Verder speelt er een mooie verbinding met de planeet Mars, die jou stimuleert om meer voor jezelf op te komen. Je kunt nu meer daadkracht ervaren om je intuïtie te volgen. In relaties kan dit betekenen dat jij je los wilt maken van situaties waarin er sprake is van financiële of emotionele afhankelijkheid of misbruik. Deze periode is een voorbereiding op de Leeuwenpoort van 8 augustus. Je komt meer in je kracht en wat jij graag in het leven wilt, krijgt dan een vervolg.
Tijdens deze volle maan is het zoeken naar een balans tussen de tegenstrijdige eigenschappen van de Leeuw en de Waterman. De Leeuw is een krachtig en trots teken. Heb je veel eigenschappen van de Leeuw, dan sta je graag op de voorgrond, ben je behulpzaam en kun je een tikkeltje autoritair en egocentrisch zijn. Leeuwen zijn vaak echte leiders, die zeer beschermend naar hun dierbaren zijn. Ze zijn gul en genieten van luxe en uitstapjes met anderen. Ze hebben veel creatieve energie en houden ervan om zichzelf uit te drukken en gezien te worden. Wel zijn ze gevoelig voor vleierij en ze hebben regelmatig bevestiging nodig.
De Waterman daarentegen verzet zich juist tegen autoriteit, is een voorstander van gelijkheid en rechtvaardigheid en zet zich graag in voor een ideaal. Vaak worden Watermannen excentriek gevonden, omdat ze vernieuwend en rebels zijn. Ze hebben veel nieuwe ideeën en gaan het liefst hun eigen unieke weg. Dit teken richt zich vaak op de minderbedeelden in de maatschappij en op samenwerking.
Het T-vierkant van de volle maan met Uranus geeft aan dat we een drang hebben naar vrijheid, vernieuwing, ontwikkeling, gelijkwaardigheid en leven vanuit onze intuïtie. Wat jou kan tegenhouden, is angst. Angst voor het verlies van emotionele, materiële of financiële zekerheid. Je kunt veel innerlijke spanningen ervaren wanneer je een nieuwe richting wilt inslaan. Maar het is bijna niet tegen te houden – verandering is onvermijdelijk!
Je kunt twijfelen of je wel de juiste keuze maakt en bang zijn dat je kritiek krijgt van de buitenwereld. Besef, je mag nu negatieve overtuigingen loslaten, waardoor je groeit. Als je dit doet, kun je onverwachts de keuze maken om toch je intuïtie te volgen en jezelf te bevrijden van relaties die je als verstikkend ervaart of waarin afhankelijkheid een rol speelt. Of je maakt je plotseling vrij van je werk en gaat op zoek naar een baan waar je wél passie voor voelt. Of je kiest bijvoorbeeld voor een alternatieve manier van wonen, waarbij je meer vrijheid ervaart of duurzaam leeft. Je kunt niet langer een gevangene in je eigen leven zijn!
Wanneer jij je eigen weg wilt gaan, kun je een loyaliteitsconflict ervaren. De Leeuw is namelijk nogal conventioneel en houdt graag vast aan oude normen en waarden. Je voelt je mogelijk verantwoordelijk voor een ander, die tot nu toe emotioneel of financieel afhankelijk van jou was. Of misschien zorgde je partner juist voor jou. Je kunt je schuldig voelen wanneer je meer op eigen benen wilt staan en je wilt losmaken van een relatie of baan. Onverwachte gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je in een nieuwe richting wordt gestuurd door het universum. Niets kan namelijk meer bij het oude blijven.
Een nieuwe kant opgaan, kan angsten bij je oproepen. Het kan zijn dat jij je veilig voelde bij je partner en nu bang bent om op eigen benen te staan. Er is bijvoorbeeld sprake van verlatingsangst of de angst om verantwoordelijkheid te nemen voor je financiële situatie. Het kan ook zijn dat je drama creëerde, medelijden opwekte en in een slachtofferrol bleef hangen, om te voorkomen dat je in de steek gelaten werd. Of je stelde je erg dienstbaar op en liet over je grenzen gaan, uit angst om verlaten te worden.
Nu mag je deze patronen loslaten. (Het is natuurlijk ook mogelijk dat de rollen omgedraaid zijn en dat jouw partner deze angsten ervaart.) Wanneer jij je bewust wordt van deze angsten, is het goed om ze te doorvoelen en los te laten. Misschien waag je dan de sprong in het diepe en ga je jouw eigen weg.
Door de invloed van Mars kun je ook veel boosheid voelen. Dit kan getriggerd worden door onverwerkte pijn uit je jeugd. Je werd als kind misschien klein gehouden of had te maken met dominant of agressief gedrag van een ouder. Het kan zijn dat je het gevoel hebt gehad dat je er niet mocht zijn. Of mogelijk ging er meer aandacht naar een van je broers of zussen. Of ze gingen een concurrentiestrijd met jou aan; er werd gestreden om wie de meeste aandacht kreeg.
Je merkt dat deze oude boosheid getriggerd wordt in je relatie of werkomgeving. Het kan helend werken om deze gevoelens te uiten. Kom voor jezelf op en schrijf alles van je af. Je kunt plotseling een andere weg inslaan wanneer je merkt dat iemand niet eerlijk is of jou bedrogen heeft of wanneer jij je gebruikt voelt. Je voelt duidelijk dat jij je niet langer wilt laten domineren. Je wilt je niet meer aanpassen of wegcijferen. Nu mag er aandacht voor jou komen.
Op de werkvloer kan er boosheid vanwege onrechtvaardigheid zijn. Je verdient bijvoorbeeld minder dan een collega die precies hetzelfde werk als jij doet. Ook kan het zijn dat je geen dominant gedrag tolereert. Of er zijn mensen die egocentrisch zijn en veel geldingsdrang hebben, waardoor jij je niet gezien voelt. Wanneer jij je niet gewaardeerd voelt, kun je zomaar besluiten om een andere richting te kiezen.
De mooie verbinding met Mars kan het vuur in je aanwakkeren en helpt jou om je te bevrijden van verstikkende en onrechtvaardige situaties. Het is goed mogelijk dat je nu sneller knopen doorhakt en relaties beëindigt met mensen die niet loyaal of eerlijk naar jou zijn. Of die misbruik maken van je gulheid en goedheid. Je communiceert directer, geeft beter je grenzen aan en durft meer voor jezelf op te komen. De verbinding met Mars helpt ook om meer te durven luisteren naar je intuïtie (en ernaar te handelen!) en open te staan voor alternatieve oplossingen.

Volle maan 8 december 2022 om 5u09

De volle maan in Tweelingen daagt je uit om heel eerlijk naar jezelf te kijken. Zit er diep vanbinnen nog onderdrukte pijn of boosheid uit het verleden bij je? “Saturnus helpt je om te luisteren naar je intuïtie en je terug te trekken om oud zeer te verwerken”

Deze laatste volle maan van het jaar, in het luchtteken Tweelingen, valt op donderdag 8 december. Je kunt deze feestmaand behoefte hebben aan het creëren van gezelligheid, samen met familie en vrienden. Maar je wilt je ook vaker terugtrekken wanneer het je allemaal te veel wordt. Mars loopt nog steeds retrograde en staat samen met de volle maan, waardoor je nu mogelijk niet veel geduld hebt of snel geïrriteerd bent.

Het kan zijn dat ervaringen uit je jeugd of boosheid over gebeurtenissen uit het verleden jou dwarszitten. Je voelt je gefrustreerd en maakt scherpe of sarcastische opmerkingen. Saturnus helpt je om te luisteren naar je intuïtie en je terug te trekken om oud zeer te verwerken. Verder kunnen er spanningen en frustraties in relaties zijn. Dit komt door het zogenaamde ‘spanningsaspect’ met de dromerige planeet Neptunus en Juno, de dwergplaneet die onze tweelingziel of huwelijkspartner aangeeft.

Tijdens deze volle maan gaat het om de balans tussen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter. De Tweelingen-invloed houdt in dat je veel interesses hebt en van alle markten thuis bent. Tweelingen komen jeugdig over en zijn vlot in de omgang. Ze houden van samen zijn met vrienden en van reisjes en uitstapjes. Communicatie, schrijven en organiseren, daar ligt hun talent. Ze zijn leergierig en nieuwsgierig en echte denkers, goed in analyseren en verbanden leggen. Wel is de kans groot dat ze snel verveeld en afgeleid zijn doordat ze steeds iets nieuws willen. Dat maakt hen onrustig. Ze maken bijvoorbeeld niet altijd af waar ze mee bezig zijn of zoeken weinig verdieping.

Ze kunnen weleens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk voor ze, dan kiezen ze soms voor de makkelijke weg. Maar over het algemeen zijn Tweelingen opgewekt en vrolijk, met een sterk gevoel voor humor. Goed in het maken van woordgrapjes en doordenkertjes en in het imiteren van andere mensen.

Boogschutters daarentegen willen hun horizon verbreden. Ze zoeken naar diepgang en eerlijke, open communicatie in relaties. Soms kunnen ze zo direct zijn dat ze wat tactloos overkomen. Boogschutters willen de beweegredenen van anderen (beter) begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Door hun opgedane kennis en wijsheid zijn ze vaak spiritueel leraren en genezers. Ze zijn doorgaans optimistisch en enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ook kunnen ze overdrijven of betweterig overkomen en meer beloven dan ze werkelijk aankunnen.

Doordat Mars, die samen staat met de maan, retrograde loopt, kun je het gevoel hebben dat je niet vooruitkomt. Mogelijk heb je te veel hooi op je vork genomen en is het nodig om het even rustig aan te doen, zodat je kunt voelen wat er diep vanbinnen in je omgaat. Afleiding zoeken lukt niet meer. Deze volle maan daagt jou uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Waar loop je voor weg? Het kan zijn dat je bepaalde diepere emoties niet wilt voelen of niet helemaal eerlijk naar jezelf bent.

Door de sterke Tweelingen-invloed kun je geconfronteerd worden met situaties waarin er leugens en smoesjes zijn verteld, door jezelf of een ander. Het kan je in de war brengen: wat is waar en wat niet? Doordat je snel kunt denken, leg je gauw een verband tussen de signalen die je hebt opgevangen en wat jou werd verteld. Luister vooral goed naar je intuïtie en houd je hoofd erbij.

De mystieke planeet Neptunus vormt een ‘spanningsaspect’ met de volle maan, wat ons gevoeliger maakt. We kunnen sneller de energie en gedachten van anderen opvangen. Ook kan het zijn dat je minder goed geaard bent, doordat je bijvoorbeeld in een droomwereld leeft. Hier mag jij je meer bewust van worden. Je mag leren onderscheiden welke gevoelens of gedachten van jou zijn en welke van de ander, om alles weer in het juiste perspectief te zien.

Vanwege je gevoeligheid wil je mogelijk meer afstand tot anderen creëren. Zeker als ze niet vooruitkomen, niet de diepte ingaan en niets aan hun onverwerkte emoties doen. Maar dit kan rond de feestdagen moeilijk zijn, omdat jij je verantwoordelijk voelt voor je ouders of bijvoorbeeld kinderen. Ook kun jij je schuldig voelen over jouw behoefte aan afstand.

Mogelijk merk je dat je niet vooruitkomt wanneer je last hebt van minderwaardigheidsgevoelens of faalangst. Het lukt niet om jouw product of dienst te verkopen, zodat je er onvoldoende geld mee verdient en je bedrijf of werkzaamheden niet kunt uitbreiden. Het kan zijn dat je de afgelopen tijd alles door een roze bril hebt bekeken. Het is dan ook moeilijk om nu optimistisch te blijven. Misschien is het nodig om je plannen te herzien en je terug te trekken voor bezinning.

Zoals gezegd kunnen gebeurtenissen uit je jeugd jou dwarszitten. Je wordt nu gestimuleerd om naar je verleden te kijken. Misschien speelt er boosheid naar één of beide ouders, bijvoorbeeld omdat jij je als kind onderdrukt voelde. Of ze waren dominant en namen je niet serieus. Ook kan het zijn dat jij je totaal niet gezien of gehoord voelde door hen. Wanneer je nog last hebt van schuldgevoel, mag je dat loslaten en goed je grenzen aangeven. We leren om assertiever en onafhankelijk te worden. Wanneer we moeite hebben om onze emoties te uiten, kunnen we schrijven om het verwerkingsproces op gang te brengen. Zo kun je meer innerlijke rust vinden.

De volle maan in Tweelingen kan ons jeugdiger maken. Maar sommigen hebben nu het gevoel dat ze in een midlifecrisis zitten. Misschien wil je er jong(er) uitzien of heb je er moeite mee om ouder te worden. Dit kan z’n weerslag hebben op je relatie. Ook kan er verwarring zijn of je partner wel helemaal eerlijk is – is er soms iemand anders in het spel? Het kan zijn dat jij of je partner een tweelingziel heeft ontmoet en veel met zijn of haar gedachten bij deze twin is. Je mag goed naar je intuïtie luisteren en kunt dromen krijgen over wat er nou precies speelt.

Wees alert op ‘opvallende’ gebeurtenissen’ in je leven, zoals een auto die kapotgaat of een aanrijding. Het kan een teken zijn dat je nu even niet verder kunt: je mag stilstaan bij de issues die nog bij je spelen. Het is de invloed van de planeet Mars, die retrograde loopt en samen staat met de maan. Ook hoofdpijn, je hoofd stoten of gewond raken door een scherp voorwerp kunnen signalen zijn. Ben je nog ergens boos over?

Volle maan op 8 november om 12u02

 De volle maan in Stier én de maansverduistering op 8 november helpen je om oude angsten en belemmerende overtuigingen achter je te laten. Deze maand kan een belangrijk keerpunt in je leven zijn. “Er wordt van jou gevraagd om negatieve gedachten los te laten en een sprong in het diepe te wagen.

 

De zon en de maan staan tijdens een volle maan recht tegenover elkaar in strijdige astrologische tekens. Op dinsdag 8 november staat de maan in het aardse teken Stier en de zon in het waterteken Schorpioen. Dit veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens en een conflict tussen gevoel en verstand.

Ook is er op 8 november een maansverduistering, die te zien is tussen 7u01 en 13u06. Bij ons is alleen het begin van de eclips zichtbaar. Het effect van de maansverduistering: emoties worden uitvergroot en sombere gevoelens kunnen tijdelijk toenemen. En dan is er ook nog het zogenaamde T-vierkant dat de maan en Uranus vormen met de zon en de planeten Venus, Mercurius en Saturnus. Hierdoor kun je het idee hebben in een emotionele rollercoaster te zitten. Je voelt mogelijk dat er veranderingen nodig zijn en het wordt steeds meer zichtbaar welke richting je op wilt. De druk wordt opgevoerd, wat een onrustig en gespannen gevoel geeft.

De dwergplaneten Ceres en Nessus geven een positieve draai aan de uitwerking van de volle maan in Stier. Ze helpen jou bij het maken van nieuwe keuzes. Het kan dan ook duidelijk worden dat je geen misbruik meer van je wilt laten maken en je situaties die je niet ‘voeden’, achter je wilt laten.

De maan staat in Stier en dus zijn de kenmerken van dit aardse teken sterk voelbaar in deze periode. Stieren staan graag met beide benen op de grond en zijn nuchter en praktisch ingesteld. Ze doen alles in een vrij laag tempo en nemen geen overhaaste beslissingen, want Stieren houden niet zo van veranderingen.

Bezit en financiën zijn belangrijk voor Stieren. Dat geeft hun zekerheid en veiligheid. Doorgaans zijn Stieren rustig en geduldig, maar als hun geduld op is, kunnen ze ontploffen en erg boos worden. Daarnaast zijn ze soms koppig en houden ze vast aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan kun je moeite hebben met het loslaten van (financiële) zekerheid en het doorvoeren van veranderingen.

De Schorpioen, het teken waar de zon in staat, is een mysterieus en wilskrachtig waterteken. Schorpioenen ervaren vaak intense emoties, die ze maar moeilijk kunnen uiten. Soms willen ze zichzelf verdedigen: om hun gevoeligheid te beschermen, als hun gevoelens gekwetst zijn of hun bestaansrecht bedreigd wordt. Ze bijten dan van zich af of reageren met boosheid. Schorpioenen willen mogelijk controle over hun omgeving houden, om zo een gevoel van veiligheid te creëren. Soms gebruiken ze zelfs macht en manipulatie om hun zin te krijgen. Zowel de Stier als de Schorpioen is snel bezitterig en jaloers. Hieraan liggen diepe angsten ten grondslag.

De volle maan wordt op 8 november verduisterd doordat de aarde tussen de zon en de maan in staat. Hierdoor valt het licht van de zon tijdelijk niet op de maan. Dit heeft uiteraard invloed op hoe we ons voelen: emoties worden versterkt en uitvergroot. Je kunt ze niet meer onderdrukken. Emoties spelen dan ook een grote rol in de beslissingen die je tijdens deze volle maan neemt.

Omdat de maan in Stier staat, worden je gevoelens over bezit, het creëren van financiële, materiële en emotionele veiligheid en het zoeken naar een nieuwe baan of werkplek versterkt. Ook de angst om mensen te verliezen of een geldtekort te hebben, kan versterkt naar boven komen. Je houdt misschien niet van veranderingen, maar je kunt niet meer alles bij het oude laten. Deze maansverduistering kan een keerpunt betekenen, waarop je oude angsten en negatieve overtuigingen loslaat.

Een T-vierkant geeft altijd extra onrust en spanning. Uranus, die samen staat met de maan, kan grillig werken. We voelen dat er veranderingen moeten komen: het is nu of nooit! We verlangen naar meer vrijheid en naar een alternatieve geldstroom, levens- en werkstijl. We willen flexibele werkplekken, zelfvoorzienend wonen of bijvoorbeeld in een tiny house of camper in het buitenland verblijven, nieuwe technologieën toepassen, voedselbossen en moestuinen aanleggen, alternatieve geneeswijze en therapieën toepassen…

Het milieu en klimaatsveranderingen kunnen meer aandacht vragen. Wanneer je plannen niet meteen van de grond komen, kun je nu voorbereidingen treffen om ze later te realiseren. De oplossingen voor de problemen waar je tegenaan loopt, vind je voornamelijk in jezelf: je mag angsten loslaten, je intuïtie volgen en in je kracht komen!

Kun je jouw plannen nu nog niet vormgeven, dan kan het nodig zijn om dieper in je onderbewustzijn te graven. Minderwaardigheids- en schuldgevoelens en angsten kunnen je ideeën in de weg staan. Misschien moet je eerst schulden afbetalen of karmische situaties afronden. Of mogelijk word je beperkt door lichamelijke klachten of je weet gewoon even niet hoe je verder moet.

Het kan je boos of jaloers maken wanneer anderen wél hun doelen nastreven. Van jou wordt gevraagd om negatieve gedachten los te laten en een sprong in het diepe te wagen. Als we meer in contact komen met ons gevoel, onze intuïtie en onze ‘hogere leiding’, kunnen we een leven creëren waarin we ons gelukkiger, lichter en vrijer voelen.

Volle maan op 9 oktober 2022 om 22u54

 De volle maan in Ram op 9 oktober wakkert jouw vurige kant aan, maar óók die van anderen. Bereid je dus voor op heftige emoties en ruzies. “De samenstand met dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, maakt dat je heling zoekt voor onverwerkte boosheid”

 Tijdens een volle maan staan de maan (het vrouwelijke) en de zon (het mannelijke) recht tegenover elkaar in strijdige astrologische tekens. Op zondag 9 oktober zijn dat de Ram en de Weegschaal. Het veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze twee tekens en een conflict tussen gevoel en verstand.

Je kunt merken dat je door de invloed van deze volle maan meer daadkracht hebt, assertiever bent en sneller geïrriteerd en ongeduldig raakt dan anders. De samenstand met dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, zorgt ervoor dat je heling zoekt voor onverwerkte boosheid. En een mooie verbinding met de planeten Saturnus  en Mars maakt dat we meer uitspreken wat ons dwarszit en we eventueel contacten verbreken.

Verder legt Lileth, de Zwarte maan onze schaduwkanten en blinde vlekken bloot. Door de invloed van Venus, recht tegenover de maan, valt het nu niet mee om de lieve vrede te bewaren. En dan loopt Pluto vanaf 8 oktober ook nog eens direct. Door al deze invloeden kunnen er veel emoties, spanningen, conflicten en explosieve ruzies voelbaar en zichtbaar zijn tijdens de volle maan in Ram. Dit heeft uiteraard zijn weerslag op relaties. Het wordt tijd om knopen door te hakken!

Wanneer de maan in het vuurteken Ram staat, kan dat betekenen dat je een drang naar onafhankelijkheid hebt, snel in actie komt en maar moeilijk innerlijke rust vindt. Je bent recht door zee en impulsief en door jouw enthousiasme krijg je anderen makkelijk mee in je plannen. Ook is het mogelijk dat je ongeduldig bent en geen rekening houdt met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet van stilstand. Je hebt steeds nieuwe uitdagingen nodig! Ook kun je een drang hebben om je te laten gelden; je houdt van competitie en krachtmeting.

De Weegschaal, waar de zon in staat, is daarentegen veel diplomatieker. Dit luchtteken wenst harmonie om zich heen. Weegschalen wikken en wegen vaak lang voordat ze een beslissing nemen. Ze handelen niet impulsief – zoals Rammen – en kunnen daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies zijn ze de bemiddelaar; ze proberen dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Weegschalen willen conflicten vermijden en de lieve vrede bewaren. Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal graag samen.

Doordat je rond deze volle maan keuzes voor jezelf wilt maken, kan het nu moeilijker zijn om de harmonie te bewaren. Tegelijkertijd kun jij je zeker voelen over je keuzes; alle twijfel is voorbij.

Je kunt merken dat je rond de volle maan in Ram een kort lontje hebt en dat boosheid explosief naar buiten komt. Dankzij dwergplaneet Cheiron kan er heling plaatsvinden wanneer je onderzoekt waar je woede vandaan komt. Je besluit mogelijk om de verantwoordelijkheid voor je genezing op je te nemen.

Het kan zijn dat jij je boos voelt over onrechtvaardigheid. Of je voelde je een vreemde eend in de bijt of je werd vaak buitengesloten door familie, vrienden of je partner. Mogelijk voelde jij je minderwaardig, eenzaam, depressief of zelfs schuldig, omdat je dacht dat het aan jou lag. Ook het thema misbruik, emotioneel of seksueel, kan aandacht vragen door de invloed van Pluto. Nieuwe inzichten zorgen ervoor dat je sombere gevoelens naar boven laat komen, om ze vervolgens achter je te laten. Zo kom je meer in je kracht.

Door de invloed van het teken Weegschaal en liefdesplaneet Venus zoek je naar harmonie. Misschien heb je als kind geleerd dat je vriendelijk moet blijven en compassie met anderen moet hebben. Dit kan maken dat jij je niet gehoord en gezien voelt; jouw bestaansrecht is je min of meer ontnomen.

Je kunt het gevoel hebben dat je niet serieus wordt genomen en dat je gevoelens gebagatelliseerd worden, wat veel boosheid bij je losmaakt. Misschien trek je nu je mond open, omdat jij je niet langer wilt laten domineren en manipuleren. Door je boosheid eens flink te ventileren en te zeggen waar het op staat, valt er een last van jou af. Je kunt je plek weer innemen en krijgt je bestaansrecht terug.

De volle maan maakt een verbinding met Mars in Tweelingen. Het gevolg: je kunt snel denken en verbanden leggen. Je reageert snel op wat er gezegd wordt, maar ook op wat er non-verbaal gecommuniceerd wordt. Mensen die om de zaak heen draaien, zichzelf tegenspreken of smoesjes verzinnen, confronteer je met hun gedrag en zet je terug op hun plek. Je laat je niet meer overbluffen of ondersneeuwen. Jouw grens is bereikt! Je kunt dan ook direct en zelfs wat bot uit de hoek komen. Maar het uiten van je ongenoegen is erg belangrijk om terug in je kracht te komen en duidelijk te maken waar je grenzen liggen. Jouw vurige kant wordt nu zichtbaar!

De kans is nu groot dat je onverwachts besluit om contacten te verbreken. Dan raak je wel familie, vrienden of misschien je partner kwijt. Wanneer je samen veel hebt meegemaakt en ook mooie momenten hebt gedeeld, kan het zijn dat je een ‘middenweg’ probeert te vinden. Of dit kans van slagen heeft, hangt natuurlijk van diverse factoren af. Staat iemand bijvoorbeeld open voor verandering?

Het zogenaamde ‘vierkant’ van Saturnus met Uranus is nog tot het einde van het jaar flink voelbaar. Je kunt sterk het gevoel hebben in een conflict te zitten. Je verlangt bijvoorbeeld naar vrijheid, een alternatieve manier van leven, wonen of werken in het buitenland en meer zelfvoorzienend zijn. Maar je wordt geremd en hebt het gevoel dat je maar niet vooruitkomt. Het kan nodig zijn om even stil te staan bij een aantal zaken en het oude af te ronden. Je moet bijvoorbeeld je financiën op orde brengen of schulden inlossen. Of je draagt nu de verantwoordelijkheid voor je ouders of kinderen.

Aan de ene kant word je dus geremd. Maar aan de andere kant kun je een grote tijdsdruk ervaren en plotseling van richting veranderen in het leven. Dit brengt grote twijfels met zich mee: doe ik wel het juiste? Luister meer naar je intuïtie, werk aan wat jou tegenhoudt en vertrouw erop dat je plannen eventueel op een later tijdstip vorm krijgen. Misschien is het de tijd nog niet!

Volle maan 10 september 2022 om 11u58

 De volle maan in Vissen op 10 september 2022 zet jouw liefdesrelatie volop in de schijnwerpers, wat pijnlijk kan zijn… Gaat het echt goed tussen je partner en jou? Of kijk je misschien door een roze bril? Wees op je hoede: misbruik ligt nu op de loer. “Wil je dat de relatie slaagt, dan is dit hét moment om beiden aan je schaduwkanten te werken.”

 

De maan staat op zaterdag 10 september 2022 in het waterteken Vissen en recht ertegenover straalt de zon in het aardeteken Maagd. Wanneer twee hemellichamen tegenover elkaar staan, kan dit voor conflicten of spanningen zorgen. Je wilt mogelijk belangrijke beslissingen nemen of banden verbreken. De volle maan kan bepaalde emoties versterken, waardoor heel duidelijk wordt waar jouw aandacht in deze periode naartoe mag gaan.

De volle maan in Vissen maakt ons extra gevoelig en staat in het teken van liefdesrelaties, het huwelijk en tweelingzielen. Dit komt doordat de maan samen staat met de dwergplaneten Nessus en Juno. Door een mooie verbinding met de Zwarte Maan (ook wel Lilith genoemd) worden schaduwkanten zichtbaar of kan duidelijk worden dat jij niet voldoende gezien wordt in een relatie of dat er een derde in het spel is. Dit inzicht kan je helpen om los te komen van wie of wat niet meer bij je past. Mogelijk wil je een relatie beëindigen.

Door de positieve verbinding met de vernieuwende planeet Uranus en de Noordelijke Maansknoop, het punt in je horoscoop dat jouw lotsbestemming aangeeft, kunnen er veel plotselinge veranderingen plaatsvinden. Ze betreffen de richting die je in het leven wilt opgaan en kunnen inslaan als de bliksem! Verder kan je interesse in spiritualiteit nu toenemen. Wanneer je het gevoel hebt dat je maar niet vooruitkomt, door de invloed van Mars op de volle maan, raak je misschien gefrustreerd, boos en ongeduldig.

Goed om te weten: de planeet Mercurius loopt vanaf 10 september retrograde, waardoor we problemen kunnen ervaren in de communicatie, handel en het verkeer. Houd rekening met afspraken die niet doorgaan en verkeersopstoppingen. Ook is de kans groot dat je veel piekert.

Tijdens een volle maan staan de zon en de maan in tegengestelde tekens. Dit keer beweegt de maan door het teken Vissen en dus voelen we deze energie nu sterk. Vissen zijn dromerig, vriendelijk en gevoelig. Ze hebben de neiging om zich terug te trekken of te vluchten in een fantasiewereld. Ze raken makkelijk in verwarring wanneer ze moeilijk onderscheid kunnen maken tussen realiteit en fantasie. Verder zijn ze sterk intuïtief; ze krijgen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoord op hun vragen.

Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen. Ze mogen erop letten dat ze geen medelijden met anderen krijgen, want ze kunnen weleens bedrogen uitkomen. Er wordt bijvoorbeeld misbruik van hen gemaakt of ze bekijken een situatie of relatie door een roze bril. Grenzen aangeven is voor hen vaak een uitdaging.

Vissen zijn geïnteresseerd in creativiteit en de mystieke kant van het leven. Ze zetten zich graag in voor een goed doel en hebben de neiging om zich op te offeren. Heb jij veel Vissen-invloed? Dan kun je jouw rijke fantasie gebruiken bij het creëren van films, foto’s, schilderijen, muziek of dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en religieuze sektes horen ook bij het teken Vissen.

Het teken Maagd, waar de zon in staat, is aardser dan Vissen en staat het liefst met beide benen op de grond. Maagden zijn bescheiden en laten niet snel het achterste van hun tong zien. Ze zijn nuchter, analyserend, kritisch en perfectionistisch. Hoewel Maagden gefocust kunnen zijn op details en daardoor soms door de bomen het bos niet meer zien, komen ze graag met praktische oplossingen voor problemen. Net als Vissen zijn ze dienstbaar. Maagden kunnen kritisch op zichzelf en de mensen om hen heen zijn, wat anderen soms afstoot.

Het kan rond de volle maan moeilijk zijn om praktisch aan de slag te gaan. Mogelijk zit je veel in je hoofd en ben je niet zo geaard. Er zijn veel veranderingen gaande in jouw bewustzijn. En doordat de maan samen staat met de dwergplaneten Nessus en Juno kan jouw liefdesleven alle aandacht krijgen.

Juno staat voor je tweelingziel of de persoon met wie je een serieuze, diepe verbinding wilt aangaan, zoals een huwelijkspartner. Je kunt je afvragen of er nog voldoende balans in de relatie is. Misschien pieker je veel en ben je in de war: is het waar of niet? Heb ik alles door een roze bril bekeken?

Je kunt je misleid voelen. Door de invloed van Nessus kun je nu in situaties belanden waarin iemand misbruik probeert te maken van jou. Bijvoorbeeld van je gevoelige, vriendelijke of goedgelovige aard. Misschien ben je makkelijk beïnvloedbaar en onzeker. Of je cijfert jezelf te veel weg, offert je op voor een ander of stemt in met dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt.

Ook kan er misbruik worden gemaakt van je paranormale gaven of creativiteit. Anderen proberen er dan met jouw ideeën vandoor te gaan. Je mag rond de volle maan dus extra alert zijn op de intenties van anderen; je wordt uitgedaagd om duidelijk je grenzen aan te geven. Je mag assertiever worden!

Het ontdekken van iemands schaduwkanten kan jou helpen om los te komen van relaties die niet meer bij je passen. Boosheid, wraakzucht, jaloezie, een verslaving of vreemdgaan kan een rol spelen in relaties. Of je wordt emotioneel gechanteerd of gemanipuleerd. In het ergste geval betreft het een narcistische relatie. De ander probeert jou in de war te brengen of onzeker te maken, waardoor je twijfelt: ligt het nu aan mij of niet?

Misschien waarschuwt je omgeving jou voor de destructieve relatie waarin je zit, maar heb je moeite om de waarheid onder ogen te zien. Je mag nu luisteren naar dromen, tekens en je intuïtie.

Het is de perfecte tijd om te onderzoeken hoe het komt dat je destructieve relaties aantrekt. Het kan zijn dat er problemen in je jeugd waren. Mogelijk had je het gevoel dat jij er voor je ouders moest zijn en voelde jij je niet gezien. Misschien waren je ouders erg kritisch of ben je bang om verlaten te worden. Ook kan seksueel misbruik een rol spelen, waardoor je nu een laag zelfbeeld hebt en te kritisch naar jezelf kijkt. Of je hebt last van bindings– of verlatingsangst. Al deze oude patronen kunnen zich voortzetten in je relatie.

Je wilt mogelijk de realiteit ontvluchten door jezelf terug te trekken uit de wereld. Misschien besef je dat er een diepe angst is om mensen, je partner of tweelingziel te verliezen en dat je daarom moeite hebt om voor jezelf op te komen en gezonde grenzen te stellen.

Kortom: het is een mooie periode om relaties te herzien. Het gevoel dat je een gelijkwaardige relatie wilt, kan sterker worden. Een relatie waarin er sprake is van wederzijdse liefde en respect. Jij en je partner of tweelingziel kunnen nu een cruciaal kruispunt bereiken. Wil je dat de relatie slaagt, dan is dit hét moment om beiden aan je schaduwkanten te werken. Zetten jullie géén stappen, dan kunnen relaties onverwacht verbroken worden.

Mercurius, planeet van de handel, loopt zoals gezegd vanaf 10 september retrograde. Dit is dan ook geen goede periode om samenwerkingen aan te gaan en contracten te tekenen. Er kan te veel onduidelijkheid zijn of er is sprake van misleiding. Je mag dus een kritische blik op de zaak werpen en de feiten op een rijtje zetten. Let hierbij op tekens en vertrouw op je intuïtie. Afgaan op je intuïtie is een van de lessen tijdens deze volle maan!

Volle maan in Waterman op vrijdag 12 augustus om 3u36

 De volle maan in Waterman stelt je flink op de proef. Ga jij je eigen weg óf doe je wat anderen van jou verwachten? Door de krachtige heersende energieën kun je rebels zijn en naar iets nieuws verlangen. “Mars daagt jou nu uit om meer aan jezelf te denken, zélf de leiding te nemen en je intuïtie te volgen.”

De volle maan van vrijdag 12 augustus staat in Waterman en recht ertegenover staat de zon in Leeuw. Het zijn strijdige astrologische tekens. Waterman is eigenzinnig en volgt zijn eigen unieke pad, Leeuw is traditioneler ingesteld en houdt meer vast aan conventies. Rond volle maan zoek je naar een balans tussen de eigenschappen van deze tegengestelde tekens, wat voor innerlijke conflicten zorgt. Het is een strijd tussen gevoel en verstand, waarbij emoties worden uitvergroot. Hierdoor vinden er veel veranderingen in je bewustzijn plaats.

Saturnus, die retrograde loopt, staat samen met de volle maan in Waterman. De planeet heeft een flinke remmende werking op je vrijheidsdrang en het zoeken naar je unieke manier van leven. Ook maakt de maan een zogenaamd ‘spanningsaspect’ met Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop, het punt in je horoscoop dat jouw lotsbestemming aangeeft. Het gevolg: veel spanning hangt in de lucht. Rebelse gevoelens kunnen bij je aangewakkerd worden.

Door je opstelling kan er een conflict ontstaan. Hoe wil je je doelen bereiken: kies je voor een meer eigengereide weg of voor samenwerking? Je kan ook boos zijn over onrechtvaardigheid. Er zijn wetten en regels die je beperken en in jouw ogen is er te weinig aandacht voor het welzijn van iedereen.

Dwergplaneten Pallas en Cheiron (de gewonde heler) maken een mooie verbinding met de volle maan. Zo kunnen problemen uiteindelijk toch opgelost worden. Pallas zorgt voor een strategische aanpak, er komen alternatieve oplossingen voor conflicten. Wanneer er veel boosheid uit je verleden loskomt, kan er door de invloed van Cheiron heling plaatsvinden.

Watermannen willen graag een betere toekomst voor de mensheid creëren. Ze zetten zich in voor het welzijn van iedereen en focussen op vernieuwing en verbetering. Mensen met veel Waterman-invloed zijn dan ook sociaal ingesteld en hebben veel idealen. ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ is hun motto. Ze zoeken naar hun eigen unieke wijze van leven, hebben vaak ingevingen en denken out of the box.

Watermannen kunnen excentriek overkomen, omdat ze hun eigen weg gaan en originele ideeën hebben. Ze zijn erg gesteld op hun vrijheid. Wanneer ze zich beperkt voelen, kunnen ze plotseling van koers veranderen. Gevoelens beredeneren ze graag en wanneer ze emoties onderdrukken, kan dit op hun zenuwstelsel slaan.

De zon staat in Leeuw recht tegenover de maan. Hierdoor kun je een conflict ervaren: ga ik mijn eigen weg of doe ik wat er van mij verwacht wordt? Leeuw wil liever de klassieke, ouderwetse manier van leven voortzetten. Verder is hij een echte leider, met doorgaans veel zelfvertrouwen. Leeuwen kunnen egocentrisch zijn – een eigenschap die Watermannen juist niet hebben. Ook kunnen ze zich autoritair gedragen en flink boos worden als ze hun zin niet krijgen. Ze brullen als een leeuw… Maar naar hun dierbaren toe zijn ze warmhartig en beschermend. Ze leggen geliefden graag in de watten.

Door de volle maan in Waterman kun jij je rebels en opstandig voelen en veel behoefte hebben aan vrijheid. Je vindt alles saai, bent toe aan iets nieuws en wilt je losmaken van je huidige manier van leven. Mogelijk verlang je naar een andere carrière. Intuïtief kun je veel nieuwe ideeën krijgen over een alternatieve manier van leven met meer persoonlijke vrijheid. Je kunt nu voor belangrijke keuzes staan.

Maar doordat Saturnus samen staat met de volle maan, kun je je juist ook beperkt voelen. Deze restricties kunnen te maken hebben met je financiën of schulden. Je zit misschien vast aan de afbetaling van een huis of je moet nu zuinig aan doen. Wanneer je op reis wilt, kunnen er flinke vertragingen zijn of de tickets zijn te duur.

Schuld-, minderwaardigheidsgevoelens en faalangst kunnen je afremmen bij het maken van nieuwe keuzes. Je kunt als ouder een loyaliteitsconflict ervaren: je voelt je verantwoordelijk voor je gezin, maar wenst ook meer ruimte voor jezelf. Al deze situaties kunnen verdriet, gevoelens van eenzaamheid, schuldgevoelens en depressie naar boven halen, die erom vragen verwerkt te worden. Net als situaties die met de dood te maken hebben of het gevoel oproepen dat jij het zwarte schaap van de familie bent. Ook spelen er mogelijk onverwerkte trauma’s die te maken hebben met je ouders of met mensen met wie er een afstand is ontstaan.

Misschien bruis je van de nieuwe ideeën voor je leven en heb je zin om aan de slag te gaan. Wanneer het niet lukt om deze ideeën vorm te geven, kun je boos en gefrustreerd raken. Besef dat deze beperkingen er niet voor niets zijn! Het zijn aanwijzingen van het Universum dat jij je aandacht naar binnen mag richten. Het kan zijn dat er nog persoonlijke ontwikkeling nodig is en dat je karmische situaties uit te werken hebt.

Saturnus staat samen met de volle maan in Waterman, wat kan betekenen dat je vernieuwing in je carrière wilt. Maar het spanningsaspect met Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop zorgt voor behoorlijk wat conflicten… Uranus en de maan kunnen bij jou het ‘Waterman-gevoel’ oproepen: samenwerken, klaarstaan voor minderbedeelden in de samenleving en verbeteringen realiseren met vernieuwende ideeën en technologieën, waar iedereen profijt van heeft. Maar je ideeën worden niet altijd gewaardeerd en begrepen door anderen.

Mars daagt je nu uit om meer aan jezelf te denken, zélf de leiding te nemen en je intuïtie te volgen. Boosheid over ‘niet gezien worden’ kan een drijfveer zijn om je ideeën toch uit te voeren of de concurrentiestrijd met anderen aan te gaan. Je geduld kan op zijn; het kan je frustreren als het niet loopt zoals je wilt. Je mag je nu afvragen: wat brengt me sneller bij mijn lotsbestemming, zelf de leiding nemen en aan de slag gaan of wachten tot anderen zo ver zijn en een gelijkwaardige samenwerking mogelijk is? Dit alles verlangt veel geduld van je.

Dwergplaneet Pallas, die een harmonieuze verbinding met de volle maan maakt, kan jouw redder in nood zijn. Door de invloed van Pallas kun je een strategische aanpak bedenken om toch je doelen te bereiken. Je weet bijvoorbeeld collega’s enthousiast te maken of investeerders te vinden die achter je vernieuwende ideeën staan. Of je maakt indruk door een goed plan, jouw inzet en fraaie en overtuigende presentatie.

Volle maan in steenbok op 13 juli om 20u38

 De tweede Supermaan van dit jaar geeft een tijd aan voor verandering en vernieuwing! We mogen ons oude leventje loslaten en ruimte maken voor vernieuwende ideeën en projecten.

De tweede én laatste Supermaan van dit jaar is op woensdag 13 juli 2022. De volle maan in Steenbok staat nu dichter bij de aarde dan anders en lijkt groter en helderder. We voelen de uitwerking van deze Supermaan extra sterk. Het is intens!

 

Tijdens deze Supermaan worden gevoelens uitvergroot en vragen thema’s als gezin, werk en relaties onze aandacht. Je kunt beseffen dat vernieuwing nodig is. Niet alles kan bij het oude blijven – je wilt een nieuwe start maken. De Supermaan is dan ook een voorbereiding op het Egyptisch Nieuwjaar op 26 juli en de Leeuwenpoort op 8 augustus. Zij markeren een nieuwe fase waarin er een vervolg kan plaatsvinden van wat er nu speelt. Doordat jij je krachtiger voelt, maak je betere keuzes voor jezelf.

Met de maan in Steenbok wil je het liefst veiligheid in je leven creëren en je richten op je maatschappelijke carrière. De maan staat in dit teken niet sterk, want ze hoort bij het tegenoverliggende teken Kreeft (gevoelig!). De Steenbok neemt liever afstand van emoties en houdt zich bezig met serieuze en aardse zaken. Daardoor is hij vaak een rots in de branding.

Door de Steenbok-invloed heb jij mogelijk in je jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt last hebben van verlegenheid en faalangst, wat jouw carrière en gezinsleven mogelijk beïnvloedt.

De Kreeft daarentegen geeft het moederlijke, huiselijke, zorgzame deel van jouw persoonlijkheid aan. Tijdens deze Supermaan kun jij je erg verantwoordelijk voelen voor jouw gezin, hard werken en weinig beschikbaar zijn voor je gezin. Je bent op zoek naar de balans tussen werk en privé/gezin, waarbij jij je eigen behoeften niet uit het oog wilt verliezen.

In de datum 13 juli 2022 zitten de dubbele getallen 4 en 2: (1+3-7-2+2). Ze zijn verbonden met Uranus (4) en de maan (2). Uranus is de planeet van revolutie en vernieuwing en kan voor plotselinge wendingen, gebeurtenissen of ingevingen zorgen. Bovendien maakt Uranus een mooie verbinding met de Supermaan. Dit kan betekenen dat er vernieuwing nodig is en jij meer behoefte hebt aan persoonlijke vrijheid. We mogen ons oude leventje loslaten en ruimte maken voor vernieuwende ideeën en projecten. Het is tijd om out of the box te denken en zo tot oplossingen te komen en te vertrouwen op wat onze intuïtie ons ingeeft.

Door de invloed van de volle maan voelen we ons extra emotioneel. We worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens die nu naar boven komen. Daarnaast geeft de maan ook aan hoe we naar veiligheid zoeken. Dit keer is dat vooral binnen ons gezin, ons werk en onze financiën. We mogen hierin veranderingen aanbrengen. Je kunt misschien te streng zijn voor jezelf, veel beren op de weg zien en te serieus zijn en je mag meer kijken waar jouw behoeften liggen. Je hoeft je niet meer op te offeren voor anderen!

De Supermaan, die samen met Pluto staat, maakt een positieve verbinding met Uranus en de Noordelijke Maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft. Hierdoor kun je sterk het gevoel hebben dat je nieuwe uitdagingen nodig hebt op werkgebied. Je wilt je niet meer vervelen of het gevoel hebben dat je hard moet werken om maar een beetje geld te verdienen. Ook het idee dat jij je huidige werk nog tot je pensioen moet volhouden, kan jou onrustig en opstandig maken. Mogelijk besluit je plotseling om van carrière te veranderen.

Ook kan het zijn dat psychische problemen in de weg staan. Door de invloed van de planeet Pluto laat je angsten zoals faalangst en de angst voor geldtekort los. Je beseft dat de enige manier om financiële zekerheid te creëren is: het volgen van jouw intuïtie. Je kunt rond deze Supermaan veel nieuwe ideeën ontvangen via je intuïtie of dromen. Mogelijk wil je alternatieve therapieën aanbieden, op therapeutische basis in een moestuin of met dieren werken of jouw creativiteit en mediamieke gaven inzetten. Of je wilt met nieuwe methoden aan de slag om anderen in hun kracht te zetten.

De behoefte om financieel zelfstandig te zijn, kan jou extra motiveren om angsten, minderwaardigheidsgevoelens en onzekerheden achter je te laten en volledig op je intuïtie te varen en je droomwensen waar te maken.

Doordat de planeet Mercurius recht tegenover de volle maan in Steenbok staat, doet de uitwerking denken aan Mercurius retrograde. Wat kun je verwachten? Afspraken of (vlieg)reizen gaan niet door of lopen vertraging op. Foute communicatie of tweedeling. De handel, zoals bijvoorbeeld de verkoop of bouw van huizen, stagneert. Problemen met je telefoon of computer. Je ervaart een afstand in contacten. Ook kun jij je verveeld voelen, je kunt je levensdoel niet vinden.

Deze gebeurtenissen kunnen een aanwijzing zijn dat er aandacht mag komen voor dieperliggende emoties. Of er worden karmische situaties afgerond. Je kunt je door de invloed van Neptunus meer terugtrekken om innerlijk werk te verrichten. Veel oude trauma’s en inzichten over wat er in het verleden is gebeurd, kunnen nu naar boven komen. Een medium, jouw intuïtie, dromen of visioenen kunnen je helpen bij het verwerken ervan.

Het kan zijn dat er vroeger psychische problemen waren of dat er seksueel misbruik of machtsmisbruik heeft plaatsgevonden in jouw gezin of door autoriteitsfiguren. Dit komt nu aan het licht. Veel verdriet kan er zijn over wat in het verleden is gebeurd. Ook schuldgevoelens kunnen een rol spelen. Je kunt te maken hebben met iemand die boos, jaloers of zelfs wraakzuchtig is. Of misschien maak jij zelf wel stekende opmerkingen of vertoon je jaloers gedrag.

Wanneer er sprake is van bovenstaande zaken of wanneer iemand niet helemaal eerlijk is en niet meteen duidelijk is wat nu precies de waarheid is, kan er veel onbegrip zijn. Mogelijk komt er boosheid los of ontstaat er verdeeldheid binnen je familie, vriendengroep, op het werk of in jouw relatie.

Volle maan op 14 juni om 13u52

De Supermaan op 14 juni heeft een ‘super’ impact op jou! Tijdens deze volle maan in Boogschutter word je flink op de proef gesteld. “De uitdaging is nu om je niet te laten beïnvloeden door je angsten of de energie van een ander. Je wordt gestimuleerd om te zoeken naar inzichten en zelfheling en te vertrouwen op jouw intuïtie.

De volle maan van dinsdag 14 juni staat in het teken Boogschutter en recht ertegenover staat de zon in Tweelingen. Je zoekt naar een balans tussen de eigenschappen van deze twee tegengestelde tekens. Het gaat om de strijd tussen gevoel en verstand, die voor innerlijke conflicten kan zorgen en grote invloed op je emoties heeft. Veel veranderingen vinden nu plaats in jouw bewustzijn.

Wat deze volle maan speciaal maakt, is dat ze relatief gezien dichter bij de aarde staat dan anders. De maan oogt daardoor groter en lichter. Een echte Supermaan dus, die een extra sterke uitwerking heeft. Je kunt je optimistisch en onrustig voelen. Je verlangt mogelijk naar avontuur en reizen en zoekt meer verdieping in je leven.

De Supermaan veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van twee astrologische tekens. En dat voelen we! De maan staat in het vuurteken Boogschutter, dat doorgaans optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en toekomstgericht is. Om zijn horizon te verbreden studeert en reist het graag. De Boogschutter heeft veel interesse in religie en andere culturen. Graag brengt hij zijn nieuw opgedane kennis en inzichten over op anderen, waardoor hij een (spiritueel) leraar met veel overtuigingskracht kan zijn. Een echte wereldverbeteraar!

Verder houden Boogschutters ervan om te filosoferen en diepgang te zoeken met gelijkgestemden. Eerlijkheid en vrijheid zijn erg belangrijk voor ze. Ze kunnen onrustig zijn, overdrijven en te veel hooi op hun vork nemen. Tot slot is de Boogschutter een bourgondiër. Let rond volle maan dus extra op dat je niet te veel eet of drinkt.

Het teken Tweelingen is wat luchtiger dan de Boogschutter. Het komt op de buitenwereld charmant en jeugdig over. Tweelingen zijn nogal mentaal ingesteld, leergierig, nieuwsgierig en van alle markten thuis. Omdat ze zoveel interesses hebben, is het voor hen soms moeilijk om een onderwerp uit te diepen. Ook kunnen ze er moeite mee hebben om iets af te maken, doordat ze snel afgeleid of verveeld zijn.

Deze Supermaan in Boogschutter heeft een grote impact op ons. Je kunt een sterke drang naar expansie voelen. Je wilt je horizon verbreden en verlangt naar meer avontuur en vrijheid in je leven, bijvoorbeeld in de vorm van reizen of studeren. Een onrustig gevoel kan jou bekruipen. Let op dat je niet te veel in één keer wilt.

De volle maan maakt een mooie verbinding met de planeet Saturnus. Hierdoor wil jij je plannen serieus nemen en vorm geven. Goed om te weten: Saturnus loopt nog een tijd retrograde, wat een remmende werking geeft. Het uitvoeren van je plannen lukt dus niet meteen of het is nodig om ze te herzien.

Je kunt tot het inzicht komen dat het belangrijk is om jouw intuïtie te volgen. Dit realiseer jij je na spirituele ervaringen die je opdeed, het innerlijk werk dat je verrichtte en de levenslessen die afgelopen tijd op je pad kwamen. Ook kun je beseffen dat je het rustiger aan mag doen. Dat je niet te veel hooi op je vork moet nemen, omdat anders de kans op een burn-out groot is. Tegelijkertijd mag je inzien dat als je zaken niet afmaakt, je ook niet verder komt.

De volle maan maakt een zogenaamd ‘vierkant’ met Neptunus, waardoor je wat in de war kunt zijn. Je komt er misschien achter dat je in een illusie hebt geleefd en je plannen door een roze bril hebt bekeken. Het volgen van je intuïtie wordt een grote uitdaging. Je kunt namelijk makkelijk in situaties terechtkomen waarin je misleid wordt en sterk twijfelt aan de intentie van de ander. Je mag je afvragen wat je eigen intuïtie hierover zegt. Wat is nu de waarheid? Zijn er smoesjes of leugens verteld? En kun je nog wel op je eigen gevoel vertrouwen?

Ook ervaringen uit vorige levens kunnen ‘de werkelijkheid’ vertroebelen. Deze verwarring kan nog eens versterkt worden door de gevoelens en gedachten die je mogelijk opvangt van anderen. Je kunt niet goed onderscheiden wat van jou is en wat van de ander. De uitdaging is nu om je niet te laten beïnvloeden door je angsten of de energie van een ander. Dit vierkant is er om jou te stimuleren: om te zoeken naar inzichten en zelfheling en om (weer) te leren vertrouwen op jouw intuïtie en te leven volgens jouw waarheid!

De volle maan maakt een mooie verbinding met dwergplaneet Eris, die tweespalt veroorzaakt. Dit betekent dat er een afstand kan ontstaan tussen jou en je familie, vriendengroep, collega’s… Dit heeft een positieve uitwerking: je kunt nu meer je eigen pad volgen. Deze verwijdering is nodig om bijvoorbeeld los te komen van negatieve energie. Je kunt weer opladen, nieuwe ideeën opdoen, nieuwe contacten aangaan en een nieuwe spirituele ontwikkeling doormaken. Ook kan het voelen alsof je eindelijk verlost bent van mensen die zich dominant of egoïstisch opstellen. Hierdoor zie jij de toekomst weer optimistisch tegemoet.

imageW1
imageW2

Contact opnemen?