Volle maan 10 september 2022 om 11u58

 

 

De volle maan in Vissen op 10 september 2022 zet jouw liefdesrelatie volop in de schijnwerpers, wat pijnlijk kan zijn… Gaat het echt goed tussen je partner en jou? Of kijk je misschien door een roze bril? Wees op je hoede: misbruik ligt nu op de loer. “Wil je dat de relatie slaagt, dan is dit hét moment om beiden aan je schaduwkanten te werken.”

 

De maan staat op zaterdag 10 september 2022 in het waterteken Vissen en recht ertegenover straalt de zon in het aardeteken Maagd. Wanneer twee hemellichamen tegenover elkaar staan, kan dit voor conflicten of spanningen zorgen. Je wilt mogelijk belangrijke beslissingen nemen of banden verbreken. De volle maan kan bepaalde emoties versterken, waardoor heel duidelijk wordt waar jouw aandacht in deze periode naartoe mag gaan.

 

De volle maan in Vissen maakt ons extra gevoelig en staat in het teken van liefdesrelaties, het huwelijk en tweelingzielen. Dit komt doordat de maan samen staat met de dwergplaneten Nessus en Juno. Door een mooie verbinding met de Zwarte Maan (ook wel Lilith genoemd) worden schaduwkanten zichtbaar of kan duidelijk worden dat jij niet voldoende gezien wordt in een relatie of dat er een derde in het spel is. Dit inzicht kan je helpen om los te komen van wie of wat niet meer bij je past. Mogelijk wil je een relatie beëindigen.

 

Door de positieve verbinding met de vernieuwende planeet Uranus en de Noordelijke Maansknoop, het punt in je horoscoop dat jouw lotsbestemming aangeeft, kunnen er veel plotselinge veranderingen plaatsvinden. Ze betreffen de richting die je in het leven wilt opgaan en kunnen inslaan als de bliksem! Verder kan je interesse in spiritualiteit nu toenemen. Wanneer je het gevoel hebt dat je maar niet vooruitkomt, door de invloed van Mars op de volle maan, raak je misschien gefrustreerd, boos en ongeduldig.

Goed om te weten: de planeet Mercurius loopt vanaf 10 september retrograde, waardoor we problemen kunnen ervaren in de communicatie, handel en het verkeer. Houd rekening met afspraken die niet doorgaan en verkeersopstoppingen. Ook is de kans groot dat je veel piekert.

 

Tijdens een volle maan staan de zon en de maan in tegengestelde tekens. Dit keer beweegt de maan door het teken Vissen en dus voelen we deze energie nu sterk. Vissen zijn dromerig, vriendelijk en gevoelig. Ze hebben de neiging om zich terug te trekken of te vluchten in een fantasiewereld. Ze raken makkelijk in verwarring wanneer ze moeilijk onderscheid kunnen maken tussen realiteit en fantasie. Verder zijn ze sterk intuïtief; ze krijgen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoord op hun vragen.

Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen. Ze mogen erop letten dat ze geen medelijden met anderen krijgen, want ze kunnen weleens bedrogen uitkomen. Er wordt bijvoorbeeld misbruik van hen gemaakt of ze bekijken een situatie of relatie door een roze bril. Grenzen aangeven is voor hen vaak een uitdaging.

Vissen zijn geïnteresseerd in creativiteit en de mystieke kant van het leven. Ze zetten zich graag in voor een goed doel en hebben de neiging om zich op te offeren. Heb jij veel Vissen-invloed? Dan kun je jouw rijke fantasie gebruiken bij het creëren van films, foto’s, schilderijen, muziek of dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en religieuze sektes horen ook bij het teken Vissen.

Het teken Maagd, waar de zon in staat, is aardser dan Vissen en staat het liefst met beide benen op de grond. Maagden zijn bescheiden en laten niet snel het achterste van hun tong zien. Ze zijn nuchter, analyserend, kritisch en perfectionistisch. Hoewel Maagden gefocust kunnen zijn op details en daardoor soms door de bomen het bos niet meer zien, komen ze graag met praktische oplossingen voor problemen. Net als Vissen zijn ze dienstbaar. Maagden kunnen kritisch op zichzelf en de mensen om hen heen zijn, wat anderen soms afstoot.

Het kan rond de volle maan moeilijk zijn om praktisch aan de slag te gaan. Mogelijk zit je veel in je hoofd en ben je niet zo geaard. Er zijn veel veranderingen gaande in jouw bewustzijn. En doordat de maan samen staat met de dwergplaneten Nessus en Juno kan jouw liefdesleven alle aandacht krijgen.

Juno staat voor je tweelingziel of de persoon met wie je een serieuze, diepe verbinding wilt aangaan, zoals een huwelijkspartner. Je kunt je afvragen of er nog voldoende balans in de relatie is. Misschien pieker je veel en ben je in de war: is het waar of niet? Heb ik alles door een roze bril bekeken?

Je kunt je misleid voelen. Door de invloed van Nessus kun je nu in situaties belanden waarin iemand misbruik probeert te maken van jou. Bijvoorbeeld van je gevoelige, vriendelijke of goedgelovige aard. Misschien ben je makkelijk beïnvloedbaar en onzeker. Of je cijfert jezelf te veel weg, offert je op voor een ander of stemt in met dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt.

Ook kan er misbruik worden gemaakt van je paranormale gaven of creativiteit. Anderen proberen er dan met jouw ideeën vandoor te gaan. Je mag rond de volle maan dus extra alert zijn op de intenties van anderen; je wordt uitgedaagd om duidelijk je grenzen aan te geven. Je mag assertiever worden!

Het ontdekken van iemands schaduwkanten kan jou helpen om los te komen van relaties die niet meer bij je passen. Boosheid, wraakzucht, jaloezie, een verslaving of vreemdgaan kan een rol spelen in relaties. Of je wordt emotioneel gechanteerd of gemanipuleerd. In het ergste geval betreft het een narcistische relatie. De ander probeert jou in de war te brengen of onzeker te maken, waardoor je twijfelt: ligt het nu aan mij of niet?

Misschien waarschuwt je omgeving jou voor de destructieve relatie waarin je zit, maar heb je moeite om de waarheid onder ogen te zien. Je mag nu luisteren naar dromen, tekens en je intuïtie.

Het is de perfecte tijd om te onderzoeken hoe het komt dat je destructieve relaties aantrekt. Het kan zijn dat er problemen in je jeugd waren. Mogelijk had je het gevoel dat jij er voor je ouders moest zijn en voelde jij je niet gezien. Misschien waren je ouders erg kritisch of ben je bang om verlaten te worden. Ook kan seksueel misbruik een rol spelen, waardoor je nu een laag zelfbeeld hebt en te kritisch naar jezelf kijkt. Of je hebt last van bindings– of verlatingsangst. Al deze oude patronen kunnen zich voortzetten in je relatie.

Je wilt mogelijk de realiteit ontvluchten door jezelf terug te trekken uit de wereld. Misschien besef je dat er een diepe angst is om mensen, je partner of tweelingziel te verliezen en dat je daarom moeite hebt om voor jezelf op te komen en gezonde grenzen te stellen.

Kortom: het is een mooie periode om relaties te herzien. Het gevoel dat je een gelijkwaardige relatie wilt, kan sterker worden. Een relatie waarin er sprake is van wederzijdse liefde en respect. Jij en je partner of tweelingziel kunnen nu een cruciaal kruispunt bereiken. Wil je dat de relatie slaagt, dan is dit hét moment om beiden aan je schaduwkanten te werken. Zetten jullie géén stappen, dan kunnen relaties onverwacht verbroken worden.

Mercurius, planeet van de handel, loopt zoals gezegd vanaf 10 september retrograde. Dit is dan ook geen goede periode om samenwerkingen aan te gaan en contracten te tekenen. Er kan te veel onduidelijkheid zijn of er is sprake van misleiding. Je mag dus een kritische blik op de zaak werpen en de feiten op een rijtje zetten. Let hierbij op tekens en vertrouw op je intuïtie. Afgaan op je intuïtie is een van de lessen tijdens deze volle maan!

 

 

Volle maan in Waterman op vrijdag 12 augustus om 3u36

 De volle maan in Waterman stelt je flink op de proef. Ga jij je eigen weg óf doe je wat anderen van jou verwachten? Door de krachtige heersende energieën kun je rebels zijn en naar iets nieuws verlangen. “Mars daagt jou nu uit om meer aan jezelf te denken, zélf de leiding te nemen en je intuïtie te volgen.”

De volle maan van vrijdag 12 augustus staat in Waterman en recht ertegenover staat de zon in Leeuw. Het zijn strijdige astrologische tekens. Waterman is eigenzinnig en volgt zijn eigen unieke pad, Leeuw is traditioneler ingesteld en houdt meer vast aan conventies. Rond volle maan zoek je naar een balans tussen de eigenschappen van deze tegengestelde tekens, wat voor innerlijke conflicten zorgt. Het is een strijd tussen gevoel en verstand, waarbij emoties worden uitvergroot. Hierdoor vinden er veel veranderingen in je bewustzijn plaats.

Saturnus, die retrograde loopt, staat samen met de volle maan in Waterman. De planeet heeft een flinke remmende werking op je vrijheidsdrang en het zoeken naar je unieke manier van leven. Ook maakt de maan een zogenaamd ‘spanningsaspect’ met Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop, het punt in je horoscoop dat jouw lotsbestemming aangeeft. Het gevolg: veel spanning hangt in de lucht. Rebelse gevoelens kunnen bij je aangewakkerd worden.

Door je opstelling kan er een conflict ontstaan. Hoe wil je je doelen bereiken: kies je voor een meer eigengereide weg of voor samenwerking? Je kan ook boos zijn over onrechtvaardigheid. Er zijn wetten en regels die je beperken en in jouw ogen is er te weinig aandacht voor het welzijn van iedereen.

Dwergplaneten Pallas en Cheiron (de gewonde heler) maken een mooie verbinding met de volle maan. Zo kunnen problemen uiteindelijk toch opgelost worden. Pallas zorgt voor een strategische aanpak, er komen alternatieve oplossingen voor conflicten. Wanneer er veel boosheid uit je verleden loskomt, kan er door de invloed van Cheiron heling plaatsvinden.

Watermannen willen graag een betere toekomst voor de mensheid creëren. Ze zetten zich in voor het welzijn van iedereen en focussen op vernieuwing en verbetering. Mensen met veel Waterman-invloed zijn dan ook sociaal ingesteld en hebben veel idealen. ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ is hun motto. Ze zoeken naar hun eigen unieke wijze van leven, hebben vaak ingevingen en denken out of the box.

Watermannen kunnen excentriek overkomen, omdat ze hun eigen weg gaan en originele ideeën hebben. Ze zijn erg gesteld op hun vrijheid. Wanneer ze zich beperkt voelen, kunnen ze plotseling van koers veranderen. Gevoelens beredeneren ze graag en wanneer ze emoties onderdrukken, kan dit op hun zenuwstelsel slaan.

De zon staat in Leeuw recht tegenover de maan. Hierdoor kun je een conflict ervaren: ga ik mijn eigen weg of doe ik wat er van mij verwacht wordt? Leeuw wil liever de klassieke, ouderwetse manier van leven voortzetten. Verder is hij een echte leider, met doorgaans veel zelfvertrouwen. Leeuwen kunnen egocentrisch zijn – een eigenschap die Watermannen juist niet hebben. Ook kunnen ze zich autoritair gedragen en flink boos worden als ze hun zin niet krijgen. Ze brullen als een leeuw… Maar naar hun dierbaren toe zijn ze warmhartig en beschermend. Ze leggen geliefden graag in de watten.

Door de volle maan in Waterman kun jij je rebels en opstandig voelen en veel behoefte hebben aan vrijheid. Je vindt alles saai, bent toe aan iets nieuws en wilt je losmaken van je huidige manier van leven. Mogelijk verlang je naar een andere carrière. Intuïtief kun je veel nieuwe ideeën krijgen over een alternatieve manier van leven met meer persoonlijke vrijheid. Je kunt nu voor belangrijke keuzes staan.

Maar doordat Saturnus samen staat met de volle maan, kun je je juist ook beperkt voelen. Deze restricties kunnen te maken hebben met je financiën of schulden. Je zit misschien vast aan de afbetaling van een huis of je moet nu zuinig aan doen. Wanneer je op reis wilt, kunnen er flinke vertragingen zijn of de tickets zijn te duur.

Schuld-, minderwaardigheidsgevoelens en faalangst kunnen je afremmen bij het maken van nieuwe keuzes. Je kunt als ouder een loyaliteitsconflict ervaren: je voelt je verantwoordelijk voor je gezin, maar wenst ook meer ruimte voor jezelf. Al deze situaties kunnen verdriet, gevoelens van eenzaamheid, schuldgevoelens en depressie naar boven halen, die erom vragen verwerkt te worden. Net als situaties die met de dood te maken hebben of het gevoel oproepen dat jij het zwarte schaap van de familie bent. Ook spelen er mogelijk onverwerkte trauma’s die te maken hebben met je ouders of met mensen met wie er een afstand is ontstaan.

Misschien bruis je van de nieuwe ideeën voor je leven en heb je zin om aan de slag te gaan. Wanneer het niet lukt om deze ideeën vorm te geven, kun je boos en gefrustreerd raken. Besef dat deze beperkingen er niet voor niets zijn! Het zijn aanwijzingen van het Universum dat jij je aandacht naar binnen mag richten. Het kan zijn dat er nog persoonlijke ontwikkeling nodig is en dat je karmische situaties uit te werken hebt.

Saturnus staat samen met de volle maan in Waterman, wat kan betekenen dat je vernieuwing in je carrière wilt. Maar het spanningsaspect met Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop zorgt voor behoorlijk wat conflicten… Uranus en de maan kunnen bij jou het ‘Waterman-gevoel’ oproepen: samenwerken, klaarstaan voor minderbedeelden in de samenleving en verbeteringen realiseren met vernieuwende ideeën en technologieën, waar iedereen profijt van heeft. Maar je ideeën worden niet altijd gewaardeerd en begrepen door anderen.

Mars daagt je nu uit om meer aan jezelf te denken, zélf de leiding te nemen en je intuïtie te volgen. Boosheid over ‘niet gezien worden’ kan een drijfveer zijn om je ideeën toch uit te voeren of de concurrentiestrijd met anderen aan te gaan. Je geduld kan op zijn; het kan je frustreren als het niet loopt zoals je wilt. Je mag je nu afvragen: wat brengt me sneller bij mijn lotsbestemming, zelf de leiding nemen en aan de slag gaan of wachten tot anderen zo ver zijn en een gelijkwaardige samenwerking mogelijk is? Dit alles verlangt veel geduld van je.

Dwergplaneet Pallas, die een harmonieuze verbinding met de volle maan maakt, kan jouw redder in nood zijn. Door de invloed van Pallas kun je een strategische aanpak bedenken om toch je doelen te bereiken. Je weet bijvoorbeeld collega’s enthousiast te maken of investeerders te vinden die achter je vernieuwende ideeën staan. Of je maakt indruk door een goed plan, jouw inzet en fraaie en overtuigende presentatie.

 

 

Volle maan in steenbok op 13 juli om 20u38

 De tweede Supermaan van dit jaar geeft een tijd aan voor verandering en vernieuwing! We mogen ons oude leventje loslaten en ruimte maken voor vernieuwende ideeën en projecten.

De tweede én laatste Supermaan van dit jaar is op woensdag 13 juli 2022. De volle maan in Steenbok staat nu dichter bij de aarde dan anders en lijkt groter en helderder. We voelen de uitwerking van deze Supermaan extra sterk. Het is intens!

 

Tijdens deze Supermaan worden gevoelens uitvergroot en vragen thema’s als gezin, werk en relaties onze aandacht. Je kunt beseffen dat vernieuwing nodig is. Niet alles kan bij het oude blijven – je wilt een nieuwe start maken. De Supermaan is dan ook een voorbereiding op het Egyptisch Nieuwjaar op 26 juli en de Leeuwenpoort op 8 augustus. Zij markeren een nieuwe fase waarin er een vervolg kan plaatsvinden van wat er nu speelt. Doordat jij je krachtiger voelt, maak je betere keuzes voor jezelf.

 

Met de maan in Steenbok wil je het liefst veiligheid in je leven creëren en je richten op je maatschappelijke carrière. De maan staat in dit teken niet sterk, want ze hoort bij het tegenoverliggende teken Kreeft (gevoelig!). De Steenbok neemt liever afstand van emoties en houdt zich bezig met serieuze en aardse zaken. Daardoor is hij vaak een rots in de branding.

Door de Steenbok-invloed heb jij mogelijk in je jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt last hebben van verlegenheid en faalangst, wat jouw carrière en gezinsleven mogelijk beïnvloedt.

De Kreeft daarentegen geeft het moederlijke, huiselijke, zorgzame deel van jouw persoonlijkheid aan. Tijdens deze Supermaan kun jij je erg verantwoordelijk voelen voor jouw gezin, hard werken en weinig beschikbaar zijn voor je gezin. Je bent op zoek naar de balans tussen werk en privé/gezin, waarbij jij je eigen behoeften niet uit het oog wilt verliezen.

In de datum 13 juli 2022 zitten de dubbele getallen 4 en 2: (1+3-7-2+2). Ze zijn verbonden met Uranus (4) en de maan (2). Uranus is de planeet van revolutie en vernieuwing en kan voor plotselinge wendingen, gebeurtenissen of ingevingen zorgen. Bovendien maakt Uranus een mooie verbinding met de Supermaan. Dit kan betekenen dat er vernieuwing nodig is en jij meer behoefte hebt aan persoonlijke vrijheid. We mogen ons oude leventje loslaten en ruimte maken voor vernieuwende ideeën en projecten. Het is tijd om out of the box te denken en zo tot oplossingen te komen en te vertrouwen op wat onze intuïtie ons ingeeft.

Door de invloed van de volle maan voelen we ons extra emotioneel. We worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens die nu naar boven komen. Daarnaast geeft de maan ook aan hoe we naar veiligheid zoeken. Dit keer is dat vooral binnen ons gezin, ons werk en onze financiën. We mogen hierin veranderingen aanbrengen. Je kunt misschien te streng zijn voor jezelf, veel beren op de weg zien en te serieus zijn en je mag meer kijken waar jouw behoeften liggen. Je hoeft je niet meer op te offeren voor anderen!

De Supermaan, die samen met Pluto staat, maakt een positieve verbinding met Uranus en de Noordelijke Maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft. Hierdoor kun je sterk het gevoel hebben dat je nieuwe uitdagingen nodig hebt op werkgebied. Je wilt je niet meer vervelen of het gevoel hebben dat je hard moet werken om maar een beetje geld te verdienen. Ook het idee dat jij je huidige werk nog tot je pensioen moet volhouden, kan jou onrustig en opstandig maken. Mogelijk besluit je plotseling om van carrière te veranderen.

Ook kan het zijn dat psychische problemen in de weg staan. Door de invloed van de planeet Pluto laat je angsten zoals faalangst en de angst voor geldtekort los. Je beseft dat de enige manier om financiële zekerheid te creëren is: het volgen van jouw intuïtie. Je kunt rond deze Supermaan veel nieuwe ideeën ontvangen via je intuïtie of dromen. Mogelijk wil je alternatieve therapieën aanbieden, op therapeutische basis in een moestuin of met dieren werken of jouw creativiteit en mediamieke gaven inzetten. Of je wilt met nieuwe methoden aan de slag om anderen in hun kracht te zetten.

De behoefte om financieel zelfstandig te zijn, kan jou extra motiveren om angsten, minderwaardigheidsgevoelens en onzekerheden achter je te laten en volledig op je intuïtie te varen en je droomwensen waar te maken.

Doordat de planeet Mercurius recht tegenover de volle maan in Steenbok staat, doet de uitwerking denken aan Mercurius retrograde. Wat kun je verwachten? Afspraken of (vlieg)reizen gaan niet door of lopen vertraging op. Foute communicatie of tweedeling. De handel, zoals bijvoorbeeld de verkoop of bouw van huizen, stagneert. Problemen met je telefoon of computer. Je ervaart een afstand in contacten. Ook kun jij je verveeld voelen, je kunt je levensdoel niet vinden.

Deze gebeurtenissen kunnen een aanwijzing zijn dat er aandacht mag komen voor dieperliggende emoties. Of er worden karmische situaties afgerond. Je kunt je door de invloed van Neptunus meer terugtrekken om innerlijk werk te verrichten. Veel oude trauma’s en inzichten over wat er in het verleden is gebeurd, kunnen nu naar boven komen. Een medium, jouw intuïtie, dromen of visioenen kunnen je helpen bij het verwerken ervan.

Het kan zijn dat er vroeger psychische problemen waren of dat er seksueel misbruik of machtsmisbruik heeft plaatsgevonden in jouw gezin of door autoriteitsfiguren. Dit komt nu aan het licht. Veel verdriet kan er zijn over wat in het verleden is gebeurd. Ook schuldgevoelens kunnen een rol spelen. Je kunt te maken hebben met iemand die boos, jaloers of zelfs wraakzuchtig is. Of misschien maak jij zelf wel stekende opmerkingen of vertoon je jaloers gedrag.

Wanneer er sprake is van bovenstaande zaken of wanneer iemand niet helemaal eerlijk is en niet meteen duidelijk is wat nu precies de waarheid is, kan er veel onbegrip zijn. Mogelijk komt er boosheid los of ontstaat er verdeeldheid binnen je familie, vriendengroep, op het werk of in jouw relatie.

 

Volle maan op 14 juni om 13u52

De Supermaan op 14 juni heeft een ‘super’ impact op jou! Tijdens deze volle maan in Boogschutter word je flink op de proef gesteld. “De uitdaging is nu om je niet te laten beïnvloeden door je angsten of de energie van een ander. Je wordt gestimuleerd om te zoeken naar inzichten en zelfheling en te vertrouwen op jouw intuïtie.

De volle maan van dinsdag 14 juni staat in het teken Boogschutter en recht ertegenover staat de zon in Tweelingen. Je zoekt naar een balans tussen de eigenschappen van deze twee tegengestelde tekens. Het gaat om de strijd tussen gevoel en verstand, die voor innerlijke conflicten kan zorgen en grote invloed op je emoties heeft. Veel veranderingen vinden nu plaats in jouw bewustzijn.

Wat deze volle maan speciaal maakt, is dat ze relatief gezien dichter bij de aarde staat dan anders. De maan oogt daardoor groter en lichter. Een echte Supermaan dus, die een extra sterke uitwerking heeft. Je kunt je optimistisch en onrustig voelen. Je verlangt mogelijk naar avontuur en reizen en zoekt meer verdieping in je leven.

De Supermaan veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van twee astrologische tekens. En dat voelen we! De maan staat in het vuurteken Boogschutter, dat doorgaans optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en toekomstgericht is. Om zijn horizon te verbreden studeert en reist het graag. De Boogschutter heeft veel interesse in religie en andere culturen. Graag brengt hij zijn nieuw opgedane kennis en inzichten over op anderen, waardoor hij een (spiritueel) leraar met veel overtuigingskracht kan zijn. Een echte wereldverbeteraar!

Verder houden Boogschutters ervan om te filosoferen en diepgang te zoeken met gelijkgestemden. Eerlijkheid en vrijheid zijn erg belangrijk voor ze. Ze kunnen onrustig zijn, overdrijven en te veel hooi op hun vork nemen. Tot slot is de Boogschutter een bourgondiër. Let rond volle maan dus extra op dat je niet te veel eet of drinkt.

Het teken Tweelingen is wat luchtiger dan de Boogschutter. Het komt op de buitenwereld charmant en jeugdig over. Tweelingen zijn nogal mentaal ingesteld, leergierig, nieuwsgierig en van alle markten thuis. Omdat ze zoveel interesses hebben, is het voor hen soms moeilijk om een onderwerp uit te diepen. Ook kunnen ze er moeite mee hebben om iets af te maken, doordat ze snel afgeleid of verveeld zijn.

Deze Supermaan in Boogschutter heeft een grote impact op ons. Je kunt een sterke drang naar expansie voelen. Je wilt je horizon verbreden en verlangt naar meer avontuur en vrijheid in je leven, bijvoorbeeld in de vorm van reizen of studeren. Een onrustig gevoel kan jou bekruipen. Let op dat je niet te veel in één keer wilt.

De volle maan maakt een mooie verbinding met de planeet Saturnus. Hierdoor wil jij je plannen serieus nemen en vorm geven. Goed om te weten: Saturnus loopt nog een tijd retrograde, wat een remmende werking geeft. Het uitvoeren van je plannen lukt dus niet meteen of het is nodig om ze te herzien.

Je kunt tot het inzicht komen dat het belangrijk is om jouw intuïtie te volgen. Dit realiseer jij je na spirituele ervaringen die je opdeed, het innerlijk werk dat je verrichtte en de levenslessen die afgelopen tijd op je pad kwamen. Ook kun je beseffen dat je het rustiger aan mag doen. Dat je niet te veel hooi op je vork moet nemen, omdat anders de kans op een burn-out groot is. Tegelijkertijd mag je inzien dat als je zaken niet afmaakt, je ook niet verder komt.

De volle maan maakt een zogenaamd ‘vierkant’ met Neptunus, waardoor je wat in de war kunt zijn. Je komt er misschien achter dat je in een illusie hebt geleefd en je plannen door een roze bril hebt bekeken. Het volgen van je intuïtie wordt een grote uitdaging. Je kunt namelijk makkelijk in situaties terechtkomen waarin je misleid wordt en sterk twijfelt aan de intentie van de ander. Je mag je afvragen wat je eigen intuïtie hierover zegt. Wat is nu de waarheid? Zijn er smoesjes of leugens verteld? En kun je nog wel op je eigen gevoel vertrouwen?

Ook ervaringen uit vorige levens kunnen ‘de werkelijkheid’ vertroebelen. Deze verwarring kan nog eens versterkt worden door de gevoelens en gedachten die je mogelijk opvangt van anderen. Je kunt niet goed onderscheiden wat van jou is en wat van de ander. De uitdaging is nu om je niet te laten beïnvloeden door je angsten of de energie van een ander. Dit vierkant is er om jou te stimuleren: om te zoeken naar inzichten en zelfheling en om (weer) te leren vertrouwen op jouw intuïtie en te leven volgens jouw waarheid!

De volle maan maakt een mooie verbinding met dwergplaneet Eris, die tweespalt veroorzaakt. Dit betekent dat er een afstand kan ontstaan tussen jou en je familie, vriendengroep, collega’s… Dit heeft een positieve uitwerking: je kunt nu meer je eigen pad volgen. Deze verwijdering is nodig om bijvoorbeeld los te komen van negatieve energie. Je kunt weer opladen, nieuwe ideeën opdoen, nieuwe contacten aangaan en een nieuwe spirituele ontwikkeling doormaken. Ook kan het voelen alsof je eindelijk verlost bent van mensen die zich dominant of egoïstisch opstellen. Hierdoor zie jij de toekomst weer optimistisch tegemoet.

 

imageW1
imageW2

Contact opnemen?