Volle maan op 14 juni om 13u52

De Supermaan op 14 juni heeft een ‘super’ impact op jou! Tijdens deze volle maan in Boogschutter word je flink op de proef gesteld. “De uitdaging is nu om je niet te laten beïnvloeden door je angsten of de energie van een ander. Je wordt gestimuleerd om te zoeken naar inzichten en zelfheling en te vertrouwen op jouw intuïtie.

De volle maan van dinsdag 14 juni staat in het teken Boogschutter en recht ertegenover staat de zon in Tweelingen. Je zoekt naar een balans tussen de eigenschappen van deze twee tegengestelde tekens. Het gaat om de strijd tussen gevoel en verstand, die voor innerlijke conflicten kan zorgen en grote invloed op je emoties heeft. Veel veranderingen vinden nu plaats in jouw bewustzijn.

Wat deze volle maan speciaal maakt, is dat ze relatief gezien dichter bij de aarde staat dan anders. De maan oogt daardoor groter en lichter. Een echte Supermaan dus, die een extra sterke uitwerking heeft. Je kunt je optimistisch en onrustig voelen. Je verlangt mogelijk naar avontuur en reizen en zoekt meer verdieping in je leven.

De Supermaan veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van twee astrologische tekens. En dat voelen we! De maan staat in het vuurteken Boogschutter, dat doorgaans optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en toekomstgericht is. Om zijn horizon te verbreden studeert en reist het graag. De Boogschutter heeft veel interesse in religie en andere culturen. Graag brengt hij zijn nieuw opgedane kennis en inzichten over op anderen, waardoor hij een (spiritueel) leraar met veel overtuigingskracht kan zijn. Een echte wereldverbeteraar!

Verder houden Boogschutters ervan om te filosoferen en diepgang te zoeken met gelijkgestemden. Eerlijkheid en vrijheid zijn erg belangrijk voor ze. Ze kunnen onrustig zijn, overdrijven en te veel hooi op hun vork nemen. Tot slot is de Boogschutter een bourgondiër. Let rond volle maan dus extra op dat je niet te veel eet of drinkt.

Het teken Tweelingen is wat luchtiger dan de Boogschutter. Het komt op de buitenwereld charmant en jeugdig over. Tweelingen zijn nogal mentaal ingesteld, leergierig, nieuwsgierig en van alle markten thuis. Omdat ze zoveel interesses hebben, is het voor hen soms moeilijk om een onderwerp uit te diepen. Ook kunnen ze er moeite mee hebben om iets af te maken, doordat ze snel afgeleid of verveeld zijn.

Deze Supermaan in Boogschutter heeft een grote impact op ons. Je kunt een sterke drang naar expansie voelen. Je wilt je horizon verbreden en verlangt naar meer avontuur en vrijheid in je leven, bijvoorbeeld in de vorm van reizen of studeren. Een onrustig gevoel kan jou bekruipen. Let op dat je niet te veel in één keer wilt.

De volle maan maakt een mooie verbinding met de planeet Saturnus. Hierdoor wil jij je plannen serieus nemen en vorm geven. Goed om te weten: Saturnus loopt nog een tijd retrograde, wat een remmende werking geeft. Het uitvoeren van je plannen lukt dus niet meteen of het is nodig om ze te herzien.

Je kunt tot het inzicht komen dat het belangrijk is om jouw intuïtie te volgen. Dit realiseer jij je na spirituele ervaringen die je opdeed, het innerlijk werk dat je verrichtte en de levenslessen die afgelopen tijd op je pad kwamen. Ook kun je beseffen dat je het rustiger aan mag doen. Dat je niet te veel hooi op je vork moet nemen, omdat anders de kans op een burn-out groot is. Tegelijkertijd mag je inzien dat als je zaken niet afmaakt, je ook niet verder komt.

De volle maan maakt een zogenaamd ‘vierkant’ met Neptunus, waardoor je wat in de war kunt zijn. Je komt er misschien achter dat je in een illusie hebt geleefd en je plannen door een roze bril hebt bekeken. Het volgen van je intuïtie wordt een grote uitdaging. Je kunt namelijk makkelijk in situaties terechtkomen waarin je misleid wordt en sterk twijfelt aan de intentie van de ander. Je mag je afvragen wat je eigen intuïtie hierover zegt. Wat is nu de waarheid? Zijn er smoesjes of leugens verteld? En kun je nog wel op je eigen gevoel vertrouwen?

Ook ervaringen uit vorige levens kunnen ‘de werkelijkheid’ vertroebelen. Deze verwarring kan nog eens versterkt worden door de gevoelens en gedachten die je mogelijk opvangt van anderen. Je kunt niet goed onderscheiden wat van jou is en wat van de ander. De uitdaging is nu om je niet te laten beïnvloeden door je angsten of de energie van een ander. Dit vierkant is er om jou te stimuleren: om te zoeken naar inzichten en zelfheling en om (weer) te leren vertrouwen op jouw intuïtie en te leven volgens jouw waarheid!

De volle maan maakt een mooie verbinding met dwergplaneet Eris, die tweespalt veroorzaakt. Dit betekent dat er een afstand kan ontstaan tussen jou en je familie, vriendengroep, collega’s… Dit heeft een positieve uitwerking: je kunt nu meer je eigen pad volgen. Deze verwijdering is nodig om bijvoorbeeld los te komen van negatieve energie. Je kunt weer opladen, nieuwe ideeën opdoen, nieuwe contacten aangaan en een nieuwe spirituele ontwikkeling doormaken. Ook kan het voelen alsof je eindelijk verlost bent van mensen die zich dominant of egoïstisch opstellen. Hierdoor zie jij de toekomst weer optimistisch tegemoet.

 

imageW1
imageW2

Contact opnemen?