Agenda

Agenda

Evenement Beschrijving Wanneer Prijs Inschrijven
Woltherapie: Breien of haken en praten

Bij inheemse volkeren, zitten vrouwen rond het vuur ze spinnen wol voor het weven van een doek, terwijl ze hun kennis en wijsheid doorgeven aan de jongere generaties.
Als de draden gesponnen zijn wordt er een doek van gemaakt, elke dag werkt men aan het maken van deze doek en terwijl men dat doet, worden er verhalen verteld over het leven.
Later, als het doek klaar is, wordt er een kleed van gemaakt, en terwijl men werkt aan het maken van dat kleed, worden er levenslessen doorgegeven.
Als het kleed dan klaar is, begint men aan de versieringen ervan. Elke dag werkt men samen om het kleed te versieren met mooie steken, met gekleurde parels en linten. Terwijl men hiermee bezig is, worden in de groep verhalen vertelt die iedereen bezighoudt.
Dan komt er een dag dat het kleed helemaal af is en alle verhalen verteld zijn.

Breien verlicht symptomen van angst, stress en depressie. De ritmische beweging en de focus leidt je af van de symptomen van angst, stress en depressie. Breien verlaagt je hartritme en de bloeddruk.

Breien traint beide hersenhelften, is goed voor je humeur, verbetert je motoriek, bevordert zelfvertrouwen.

Tijdens deze sessies werken we samen aan een quilt. Terwijl onze handen creatief bezig zijn, is er ruimte voor een gesprek. Hoe gaat het met je, wat houdt je op dit moment bezig, wat heb je nodig?

Al het materiaal is aanwezig, wol, brei- of haaknaalden, drank, versnapering, elke keer worden er orakelkaartjes aangeboden die je een inzicht kunnen verschaffen of bevestiging geven.

Als de quilt klaar is, wordt deze geschonken aan een goed doel.

De sessies gaan door vanaf februari op elke laatste vrijdag van de maand van 20u tot 22u30 (23/2, 29/3, 26/4, 31/5, 28/6, 26/7, 30/8, 27/9, 25/10, 29/11)
Bijdrage per avond: 10,00 euro.

Je hoeft niet elke avond aanwezig te zijn, maar even verwittigen wanneer je komt zou fijn zijn.

Lees meer

Start 23 februari om 20u

10,00 euro/avond Inschrijven
Open dag

De Stille Kracht zet de lentedeuren open.
In he winkeltje vind je mooie knuffelsteentjes, armbandjes, gezondheidshangers, kaarsen, wierrook, touwwierook, wierookhouders in hout en steen, smudge bombs, zoutlampen, enz.

Ben je op zoek naar een leuk origineel geschenkje? Kom dan eens kijken in ons winkeltje. Je vindt er misschien een origineel cadeautje voor een bijzonder iemand.

Misschien wil je iemand verrassen met een verwen-cadeaubon, voor een energetische dieptemassage, healing, chakra-healing of lichaamskaarsenbehandeling.

Of kom je graag gewoon eens langs om een babbeltje te doen.

Kom je snuisteren in de spirituele bibliotheek? Misschien vind je een boek dat je graag wilt lezen, je kunt een boek uit de bibliotheek lenen voor 1 euro en 1 maand bijhouden. Het ‘leengeld’ wordt verzekerd aan een goed doel.

Graag tot dan!

Lees meer

Maandag 1 april van 11 tot 17u

Inschrijven
Vrouwencirkel

De vrouwencirkel is een krachtige verbinding waar vrouwen helen, ondersteunen, vertrouwen.
Hier mag je jezelf zijn, In de vrouwencirkel doen we energetische oefeningen, meditaties en rituelen die je dichter bij jezelf en de ander brengen. Door zachte aandacht aan jezelf en mekaar, ontdek je nieuwe diepten bij jezelf, je staat in je kracht en dat straal je ook uit.

Zin om mee op ontdekkingstocht te gaan op:
Vrijdagavond 20/9, 4/10, 18/10, 8/11, 22/11, 6/12 en 20/12 van 20u tot 22u30
Bijdrage: 105,00 euro, vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Lees meer

Start op vrijdag 20/9 om 20u

105,00 euro Inschrijven
Spirituele tuindag

De supergezellige Spirituele tuindag gaat dit jaar door op 1 september van 11 tot 18u in Humbeeksebaan 13, 1980 Zemst-Laar.

Het kraampje van De Stille Kracht neemt er haar vertrouwde hoekje in met windgongen, wierook, salie, smudge sticks, knuffelstenen, gezondheidshangers, armbanden, pendels, lotus theelichouders, engelen, amuletten, en nog vele ander leuke spulletjes.

Kom zeker een kijkje nemen!

Lees meer

Zondag 1 september van 11 tot 18u

Inschrijven
Romantische markt

De Romantische markt gaat ook dit jaar weer door op 1 mei van 13 tot 18u in de Waterstraat en de Meiren in Olen.

Het kraampje van De Stille Kracht staat er weer te schitteren met windgongen, wierook, salie, smudge sticks, knuffelstenen, gezondheidshangers, armbanden, pendels, lotus theelichouders, engelen, amuletten, en nog vele ander leuke spulletjes.

Kom zeker een kijkje nemen!

Lees meer
Inschrijven
Een engel op je pad

Al duizenden jaren praten mensen over engelen en worden engelen waargenomen. Engelen vormen een energetische brug tussen de kosmos en de aarde.
Engelen staan altijd klaar om mensen te helpen, ze wachten erop tot je hen uitnodigt in je leven.

Hoe doe je dat? Hoe voel je dat engelen aanwezig zijn?
Dat en nog veel meer kom je te weten in deze cursus aan de hand van praktische oefeningen en meditaties.

Deze workshop gaat door op vrijdag 22/3 en 5/4 van 20 tot 22u30, bijdrage: 30,00 euro

Lees meer

Vrijdag 22/3 en 5/4 van 20 tot 22u30

30.00 Inschrijven
Tarotlabyrint

Met het tarotlabyrint krijg je spelenderwijs inzicht in jezelf, een situatie of relatie in je leven. Voordat het spel begint, stel je jezelf een doel, vraag je om inzicht in een bepaalde situatie of opheldering in een dilemma.

Net als in het tarotlabyrint kent je levenspad vaak de nodige verwachte en onverwachte wendingen. Door spel te spelen en de weg van het labyrint te volgen krijg je het vertrouwen dat je ook in je leven je doel zult bereiken, antwoord krijgt op je vragen en inzichten krijgt in, op dit moment nog onduidelijke situaties.

Je loopt dit pad niet alleen, je medespelers ondersteunen je, dagen je uit, geven je vertrouwen om verder te gaan. Via het spel van zelfonderzoek kom je stap voor stap dichter bij je antwoord.

Lees meer

Vrijdag 19/4 van 19u30 tot 22u30

15,00 Inschrijven
Hoe werken edelstenen?

De helende werking van edelstenen is reeds duizenden jaren gekend.
Wij hebben de kennis te danken aan de geschriften van Hildegard von Bingen (een mystica uit de 11de eeuw, zij heeft veel geschreven over het medicinale gebruik van planten en stenen).
Nu, in de 21ste eeuw is de fascinatie en de aantrekkingskracht er nog steeds. Steeds meer mensen doen naast de traditionele geneeskunde een beroep op de helende werking van edelstenen en mineralen.
De traditionele geneeskunde maakt zelf ook gebruik van kristallen voor bepaalde medicijnen en therapieën.
Kristallen zijn zeer veelzijdig en kunnen op verschillende manieren gebruikt worden om je leven fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te verbeteren.
In de cursus maak je kennis met de herkomst van kristallen, hoe ze werken en hoe je zelf de helende werking kunt toepassen. De eenvoudigste toepassing is het dragen van kristallen, maar we gaan uitgebreid in op verschillende leggingen, meditatie en het maken van edelsteenwater. Deze cursus geeft je een kristalhelder gevoel.

De cursus gaat door op maandag 13 en 27 mei, 10 en 24 juni van 20 tot 22 uur, bijdrage: 60,00 euro

Lees meer

Maandag 13 en 27 mei, 10 en 24 juni van 20 tot 22 uur

60,00 Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven van het programma? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.