CURSUSSEN

DIT IS HET VOLLEDIGE OVERZICHT VAN CURSUSSEN DIE JE BIJ ONS KUNT VOLGEN. OM TE WETEN WELKE CURSUS NU GEGEVEN WORDT, KIJK IN ONZE AGENDA!

Wil je bij jou thuis een workshop organiseren, laat het mij weten.

Voor een dagworkshop van 10u30 tot 17u15 is de bijdrage 70,00 euro per persoon, minimum 6 deelnemers.

Healing

ZIELSHEALING CURSUS

Vanuit je ziel wordt je essentie hier op aarde verlicht, de hoge frequentie van zelfhelende energie wordt via je energetische lichaam naar je fysieke lichaam geleid.
Healing is altijd en overal aanwezig in bv. een troostend gebaar, een diep gesprek, een wandeling in de natuur, creativiteit, de hartverbinding met je kind, het innig contact met je huisdier, enz.
Healing brengt je dichter bij jezelf en anderen, je voelt en leeft met je hart.
Je leert je openstellen voor deze helende lichtfrequentie, je ontvangt wat je ziel je duidelijk probeert te maken, In deze praktische cursus leer je technieken om jezelf en anderen te helen, op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

DE HELENDE KRACHT VAN EDELSTENEN
De helende werking van edelstenen is reeds duizenden jaren gekend.

Wij hebben de kennis te danken aan de geschriften van Hildegard von Bingen (een mystica uit de 11de eeuw, zij heeft veel geschreven over het medicinale gebruik van planten en stenen).

Nu, in de 21ste eeuw is de fascinatie en de aantrekkingskracht er nog steeds. Steeds meer mensen doen naast de traditionele geneeskunde een beroep op de helende werking van edelstenen en mineralen.

De traditionele geneeskunde maakt zelf ook gebruik van kristallen voor bepaalde medicijnen en therapieën.

Kristallen zijn zeer veelzijdig en kunnen op verschillende manieren gebruikt worden om je leven fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te verbeteren.

In de cursus maak je kennis met de herkomst van kristallen, hoe ze werken en hoe je zelf de helende werking kunt toepassen. De eenvoudigste toepassing is het dragen van kristallen, maar we gaan uitgebreid in op verschillende leggingen, meditatie en het maken van edelsteenwater. Deze cursus geeft je een kristalhelder gevoel.

CHAKRA'S
Het Regenboogpad

Chakra’s zijn wervelende draaikolken van energie. De 7 hoofdchakra’s ook wel de 7 poorten van bewustzijn genoemd, liggen langs de wervelkolom en hebben elk een specifieke kleur en trilling.

Door de neerwaartse stroom van Kosmische krachten en de opstijgende stroom van Aardekracht worden ze voorzien van pure energie.

Dit is een zeer praktische cursus waarin je leert contact te maken en te werken met de 7 hoofdchakra's. We maken hiervoor gebruik van eten en drinken, geuren en kleuren, klank, ademhaling, lichaamsoefeningen, massage en meditatie.

De energie die je activeert kan je gebruiken om je leven in evenwicht te brengen, innerlijke rust en harmonie te creëren, ongemakken en pijn te genezen, blokkades op te heffen.

Omdat je een beter contact hebt met je lichaam, voel je je vrolijker, energieker, minder zwaar, je slaapt beter en je staat 's morgens fris en uitgerust op.

Chakra 1
Het pad van intuïtie c 1 1

HET PAD VAN INTUÏTIE

Intuïtie wil zoveel zeggen als innerlijk weten, innerlijke kennis, innerlijk zien, dus inzicht.

Als je je inzicht volgt en er op vertrouwd word je wijs.

Je gevoeligheid voor intuïtie ontwikkelen is toelaten wat bij je binnenkomt en erop vertrouwen dat het goed is. Hiervoor zijn ontspanning, evenwicht en stilte nodig.

Als je je intuïtie ont-wikkeld hebt, ontdaan hebt van de beperkende banden, bevrijdt je jezelf van angsten, emoties, twijfel, denken, piekeren, analyseren en redeneren.
Je voelt wat je nodig hebt, wat goed voor je is, je zet vooroordelen opzij, je leven wordt spontaner, je bent in staat om de juiste keuzes te maken.

Er zijn verschillende systemen die je kunnen helpen inzicht te geven in wat er in je onderbewuste leeft en hoe je uit die grote bron van wijsheid kunt putten.
In deze cursus komen volgende onderwerpen aan bod: chakra's, aura, beschermmethodes, bloesemremedies, aromatherapie, kaarten (Tarot, orakelkaarten), kristallen en edelstenen, pendelen, numerologie, I Tjing, engelen en meditatie.

VROUWENCIRKEL

Vrouwen van over de hele wereld zijn verbonden met elkaar door het collectief vrouwelijk bewustzijn. Daardoor zijn vrouwen in staat om de kwetsuren van "alle" vrouwen te verlichten, te helen.

Door samen te komen met vrouwen in de heilige verbondenheid van de vrouwentempel wordt de herinnering aan de oeroude wijsheid van de moedergodin opgewekt.

Tijdens de samenkomsten doen we meditaties, oefeningen en rituelen gebaseerd op de alchemie van de priesteressen in de Oudegyptische Isis-tempels. Zo kan je de pure, mystieke liefde ervaren, je hart opent zich voor de Bron.

Vrouwen 1

DE ZIELENREIS OF ZIELENREIZEN
In deze cursus leer en ervaar je welke reis de ziel maakt op weg naar de aarde.

Je maakt contact met je geest, je ziel, je bron, de zielenwereld.

Goed verankerd en goed verbonden met je lichaam hier op aarde, leer je reizen naar andere dimensies.

SAMEN OP WEG MET DE ENGELEN

Het woord engel komt van het Griekse angelos, wat boodschapper betekent. Engelen zijn de boodschappers van God die uitgezonden worden om ons te helpen.

Ieder van ons heeft een beschermengel en ieder van ons heeft soms een engel nodig.

Wat zijn engelen?
Hoe kunnen we ze waarnemen?
Op welke manier kunnen ze ons helpen?

Dat en nog veel meer kom je te weten in deze cursus aan de hand van  praktische oefeningen en meditaties om contact te maken met de engelen, je eigen speciale beschermengelen, aartsengelen.

Als je bereid bent om de engelen toe te laten in je dagelijkse leven, word je leven lichter en stralender.

MINDFULNESS EN RELAXATIECURSUS

Deze praktische cursus heeft als doel te leren ontspannen en relaxeren en door de technieken van mindfulness met aandacht in het hier en nu te zijn, zonder te oordelen. Vele mensen hebben bewust, maar vaak ook onbewust spanningen, dit uit zich in voortdurend fronsen van het voorhoofd, opgetrokken schouders, vuisten ballen, tandenknarsen, enz.

Stap voor stap, door gerichte oefeningen en meditatie, word je je bewust van je eigen lichaam, je gevoelens en gedachten. Je leert voelen waar bij jou de spanningen zitten, je leert ontspannen waardoor de energie vrij kan stromen door je ganse lichaam.

Je leert stress te kanaliseren, angsten en zorgen los te laten, zodat je je goed voelt in je eigen lichaam en zelfzeker en bevrijdt door het leven kan gaan.

Je maakt contact met de diepere lagen van je bewust-zijn, waardoor je je eigen innerlijke kracht kan opbouwen en versterken.

Wanneer je evenwicht en harmonie creëert in je leven, ben je in staat om nieuwe levenskracht op te bouwen in je lichaam en geest, je denken, je emoties, je dromen en gevoelens, kwaadheid kan verdwijnen om liefde in je leven toe te laten.
Door dit proces van ont-waken te beginnen kan je je herinneren wat altijd al diep in jezelf aanwezig was, om zo je spirituele doel en jouw rol in het leven te leren kennen. Je kan dan worden wie je echt bent.

Realaxatie, mindfulness c
Realaxatie c

MEDITATIECURSUS
Meditatie, zittend in een gemakkelijke houding word ik één met mijn ademhaling.
Gedachten komen binnen in mijn hoofd, ik laat ze komen en laat ze ook weer gaan totdat ik niet meer bewust ben van hun aanwezigheid.

Meditatie wil zoveel zeggen als niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie, alleen maar ‘zijn’. Als je je bewust bent geworden van de manier waarop je ongestoord kan blijven tijdens een meditatie, kan je deze manier van zijn ook gaan toepassen in je leven, terwijl je bezig bent met je dagelijkse bezigheden. Je kan dan meditatief leven.

Er zijn verschillende soorten meditatie:
~ vipassana of aandachttraining die je helpt om stress en chronische pijn te verminderen,
~ transcendente meditatie waarbij je gedurende een bepaalde tijd eenzelfde klank of mantra herhaalt, deze vorm van meditatie helpt je om innerlijk wakker te zijn en toch een diepe rust te ervaren,
~ geleide meditatie waarbij je je laat leiden naar een vredige plaats en je ook echt kan ervaren hoe het is om daar te zijn, je komt in een diepe toestand van rust, stilte en ontspanning
~ innerlijke gids meditatie, waarbij je de gelegenheid krijgt om je eigen innerlijke gids te ontmoeten, dit geeft je een sterk gevoel van geborgenheid, veiligheid het niet alleen zijn
~ diepe ontspanningsmeditatie, waarbij je je laat leiden naar een diepe toestand van ontspanning, dit is een meditatie waarbij je je batterijen  weer kunt opladen
~ stiltemeditatie: is een meditatie waarbij  je gewoon in stilte zit, dit is de methode die toegepast wordt bij zenboeddhisme, je geest blijft in het hier en nu, je concentreert je op je lichaamshouding en ademhaling

Meditatie helpt je
~ om gelukkiger te zijn, als je de hindernissen in je leven kunt nemen met een heldere geest, leef je gelukkiger
~ om beter om te gaan met stress, vele ziektes worden veroorzaakt door stress: migraine, rugpijn, nek-schouderpijn, slapeloosheid, hoge bloeddruk, enz
~ om de spanningen in je lichaam te kanaliseren en meer ontspannen te zijn
~ om helder van geest te zijn, om helderder en aandachtiger te zijn, waardoor je ook betere keuzes kunt maken in je leven
~ om meer uitgerust in het leven te staan, men zegt dat een kwartier meditatie gelijk staat aan een uur slaap

Meditatie kun je leren, het gaat erom dat je de techniek onder de knie krijgt, zodat je die daarna ook thuis kunt toepassen. Er wordt tijdens de cursus ook veel aandacht besteed aan ademhaling, omdat dit in nauw verband staat met meditatie.

WORKSHOPS - LOSSE AVONDEN

TAROT LABYRINT WORKSHOP

Met het tarotlabyrint krijg je spelenderwijs inzicht in jezelf, een situatie of relatie in je leven. Voordat het spel begint, stel je jezelf een doel, vraag je om inzicht in een bepaalde situatie of opheldering in een dilemma.

Net als in het tarotlabyrint kent je levenspad vaak de nodige verwachte en onverwachte wendingen. Door spel te spelen en de weg van het labyrint te volgen krijg je het vertrouwen dat je ook in je leven je doel zult bereiken, antwoord krijgt op je vragen en inzichten krijgt in, op dit moment nog onduidelijke situaties.

Je loopt dit pad niet alleen, je medespelers ondersteunen je, dagen je uit, geven je vertrouwen om verder te gaan. Via het spel van zelfonderzoek kom je stap voor stap dichter bij je antwoord.

ONTMOETING MET JE GIDS
Hoe maak je contact met je persoonlijke gids?

Iedereen heeft begeleiding vanuit een andere dimensie.

Wij hebben gidsen die een gans leven bij ons zijn, anderen komen voor een bepaalde periode in je leven.

Het ontmoeten van je gids voelt aan als het weerzien van een oude bekende. Via oefeningen en meditatie ontmoet je die eeuwenoude vriend, een ontmoeting heeft een verrijkende invloed op je leven.

Er is ook ruimte om je ervaringen te delen met anderen.