Woltherapie: Breien of haken en praten

Bij inheemse volkeren, zitten vrouwen rond het vuur ze spinnen wol voor het weven van een doek, terwijl ze hun kennis en wijsheid doorgeven aan de jongere generaties.
Als de draden gesponnen zijn wordt er een doek van gemaakt, elke dag werkt men aan het maken van deze doek en terwijl men dat doet, worden er verhalen verteld over het leven.
Later, als het doek klaar is, wordt er een kleed van gemaakt, en terwijl men werkt aan het maken van dat kleed, worden er levenslessen doorgegeven.
Als het kleed dan klaar is, begint men aan de versieringen ervan. Elke dag werkt men samen om het kleed te versieren met mooie steken, met gekleurde parels en linten. Terwijl men hiermee bezig is, worden in de groep verhalen vertelt die iedereen bezighoudt.
Dan komt er een dag dat het kleed helemaal af is en alle verhalen verteld zijn.

Breien verlicht symptomen van angst, stress en depressie. De ritmische beweging en de focus leidt je af van de symptomen van angst, stress en depressie. Breien verlaagt je hartritme en de bloeddruk.

Breien traint beide hersenhelften, is goed voor je humeur, verbetert je motoriek, bevordert zelfvertrouwen.

Tijdens deze sessies werken we samen aan een quilt. Terwijl onze handen creatief bezig zijn, is er ruimte voor een gesprek. Hoe gaat het met je, wat houdt je op dit moment bezig, wat heb je nodig?

Al het materiaal is aanwezig, wol, brei- of haaknaalden, drank, versnapering, elke keer worden er orakelkaartjes aangeboden die je een inzicht kunnen verschaffen of bevestiging geven.

Als de quilt klaar is, wordt deze geschonken aan een goed doel.

De sessies gaan door vanaf februari op elke laatste vrijdag van de maand van 20u tot 22u30 (23/2, 29/3, 26/4, 31/5, 28/6, 26/7, 30/8, 27/9, 25/10, 29/11)
Bijdrage per avond: 10,00 euro.

Je hoeft niet elke avond aanwezig te zijn, maar even verwittigen wanneer je komt zou fijn zijn.

Leave your comment